Pasaulē
2020. gada 30. jūlijs, 23:40

Krievijas vēstnieks: Baltkrievijā aizturētie Krievijas pilsoņi atradās ceļā uz Stambulu

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijā aizturētie Krievijas pilsoņi atradās ceļā uz trešo valsti un nav iesaistīti kaimiņvalsts sabiedriski politiskajā dzīvē, ceturtdien paziņojis Krievijas vēstnieks Minskā Dmitrijs Mezencevs.

Kā ziņots, Baltkrievijā Minskas apkārtnē tiesībsargājošo iestāžu darbinieki naktī uz trešdienu aizturēja 32 Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" kaujiniekus, bet vēl viens aizturēts valsts dienvidos.

Baltkrievijas izmeklētāji ceturtdien apsūdzēja Krievijas algotņus un Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko kritiķus Sergeju Tihanovski un Mikolu Statkeviču sadarbībā centienos sarīkot masu nemierus pirms prezidenta vēlēšanām.

Savukārt Mezencevs apgalvojis, ka aizturētie plānojuši jau 25.jūlijā izlidot uz Stambulu, bet pēc tam, neiegriežoties Baltkrievijā, atgriezties Maskavā. Taču tas nav izdevies, jo viņi nokavējuši lidmašīnu.

Baltkrievijā aizturētie ieradušies tāpēc, ka tiem esot bijuši darba līgumi ar kādu Baltkrievijā reģistrētu uzņēmumu, norādījis vēstnieks.

"Saskaņā ar informāciju, kuru vēl jāprecizē, Krievijas pilsoņi varētu būt kāda privāta apsardzes uzņēmuma darbinieki, kam, pildot pienākumus komerclīguma ietvaros, ārvalstīs, bet ne Baltkrievijā, jānodrošina enerģētikas infrastruktūras un resursu apsardze," teikts Mezenceva izplatītajā paziņojumā.