foto: AFP/Scanpix
Jaunais Francijas iekšlietu ministrs aizstāv policijas tiesības pielietot "leģitīmu vardarbību"
Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns otrdien nosodījis jēdziena "policijas vardarbība" lietošanu.
Pasaulē
2020. gada 29. jūlijs, 07:53

Jaunais Francijas iekšlietu ministrs aizstāv policijas tiesības pielietot "leģitīmu vardarbību"

Jauns.lv / LETA

Jaunais Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns otrdien nosodījis jēdziena "policijas vardarbība" lietošanu, uzsverot, ka policija pielieto "leģitīmu vardarbību".

Tā vietā, izdabājot kreisajiem radikāļiem un ielu huligāniem, kas protestē pret šķietamo policijas vardarbību, Kristofs Kastanērs aizliedza kārtības sargiem aizturēšanas laikā izmantot žņaudzošu satvērienu.

"Policija pielieto vardarbību, taču leģitīmu vardarbību," Nacionālās sapulces komitejas sēdē norādīja Kastanēra pēctecis.

Parīzē dedzina barikādes un iesaistās sadursmēs ar policiju, protestējot pret tumšādaina vīrieša nāvi

Apmēram 20 000 cilvēku Parīzē izgāja neatļautā demonstrācijā, protestējot pret melnādaina jaunieša nāvi Francijas policijas apcietinājumā 2016.gadā, un daži no ...

gallery icon

Tomēr ministrs piebilda, ka policistiem "tas jāda samērīgi, viņiem tas jādara kontrolēti. Ja daži cilvēki to dara, pārkāpjot profesionālās ētikas noteikumus, sodam jābūt nekavējošam."

Iepriekš naktī uz otrdienu Darmanēns kopā ar prezidentu Emanuelu Makronu apmeklēja divas Parīzes policijas vienības. Šīs vizītes laikā kārtības sargiem tika apsolīts desmit miljonus eiro liels papildu finansējums, lai palielinātu atalgojumu tiem policistiem, kam nākas strādāt pa nakti.

Imigrantu radītās nekārtības Francijas pilsētā Dižonā

Dižonā, Francijas austrumos, ceturto nakti pēc kārtas notikušas nekārtības, kas saistītas ar čečenu atriebību par uzbrukumu pusaudzim.

gallery icon

Elizejas pils saimnieks norādījis, ka tādējādi valdība izrāda solidaritāti ar policiju, kas pēdējā laikā atkal pakļauta skaļiem apvainojumiem šķietamā brutalitātē un rasismā, ko uzkurinājusi melnādainā Džordža Floida nāve policijas aizturēšanas operācijas laikā Minesotā, kas izsaukusi vardarbīgus grautiņus daudzās ASV pilsētās.

Tikmēr pret Darmanēna iecelšanu amatā protesta kampaņu izvērsušas arī feministes, jo pret viņu atsākta izmeklēšana apsūdzībās par 2009.gadā it kā pastrādātu izvarošanu, ko viņš pats gan kategoriski noliedz.