foto: EPA/Scanpix
Vācijā bēgļiem par grupveida izvarošanu piespriež cietumsodus
Apsūdzētais ierodas uz tiesas sēdi par grupveida izvrošanu.
Pasaulē
2020. gada 23. jūlijs, 17:47

Vācijā bēgļiem par grupveida izvarošanu piespriež cietumsodus

Jauns.lv / LETA

Vācijas tiesa par jaunas sievietes grupveida izvarošanu Freiburgā 2018.gadā desmit vīriešiem, pārsvarā bēgļiem, ceturtdien piesprieda līdz piecarpus gadiem cietumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Galvenajam apsūdzētajam Freiburgas apgabaltiesa piesprieda piecarpus gadus cietumā, bet septiņiem citiem - no trim līdz četriem gadiem cietumā.

Diviem citiem apsūdzētajiem tika piespriesti nosacīti sodi, bet viens attaisnots.

Protesti Freiburgā pēc grupveida studentes izvarošanas

Cilvēki Freiburgā protestē pret imigrantiem, kuri pēc naktskluba apmeklējuma naktī no 13. uz 14.oktobri krūmos izvaroja 18 gadus vecu ...

gallery icon
25

Nozieguma pastrādāšanas laikā upure bija 18 gadus veca. Naktsklubā jaunās sievietes dzēriens sazāļots, tad viņa aizvesta uz netālajiem krūmiem un tur izvarota grupveidā. Izvarošana ilgusi vairāk nekā divas stundas.

Astoņi apsūdzētie ir bēgļi no Sīrijas, pārējo izcelsmes valstis ir Afganistāna, Irāka un Vācija.

Šis noziegums, kas ir viens no vairākiem imigrantu Vācijā pastrādātiem dzimumnoziegumiem, valstī izraisīja debates par valdības liberālo bēgļu politiku.

11 apsūdzētie Vācijā stājas tiesas priekšā par studentes grupveida izvarošanu

Vācijā sākusies prāva, kurā 11 vīrieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem tiks tiesāti par 18 gadus vecas studentes grupveida ...

gallery icon
31

Eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) atbalstītāji, parādoties ziņām par noziegumu, Freiburgas ielās rīkoja demonstrācijas, protestējot pret ārzemniekiem. Tika rīkotas arī kontrdemonstrācijas.

Freiburgu jau bija satricinājusi jaunas vācu sievietes izvarošana un slepkavība 2016.gadā. Šo noziegumu pastrādāja patvēruma meklētājs, kas apgalvoja, ka ir ieradies no Afganistānas.

Masveida seksuāla rakstura uzbrukumi sievietēm Ķelnē 2015.gadā jaungada svinību gaitā, ko pamatā pastrādāja imigranti, vairoja opozīciju kancleres Angelas Merkeles lēmumam atvērt valsts robežas bēgļu un nelegālo imigrantu masām.

Freiburgas mērs Martīns Horns laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung" sacīja, ka grupveida izvarošana pilsētas iedzīvotājos iedvesusi šausmas, tomēr viņš arī cildināja iedzīvotāju lielāko daļu, ka tie novērsušies no aicinājumiem vērst aizdomas pret visiem imigrantiem.

"Tas bija pareizi un svarīgi, ka Freiburga kā kosmopolītiska pilsēta ieņēma nosvērtu pozīciju - vainīgie ir sodīti atbilstoši likuma varai, kamēr lielais vairākums distancējās no populistu instrumentalizācijām."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās