foto: Ekrānuzņēmums
Ķīnā aizturēts profesors, kurš atļāvās kritizēt prezidentu par reakciju uz pandēmiju
Tiesību zinātņu profesoru Sju Džanžuņu no viņa mājas Pekinas piepilsētā aizveduši vairāk nekā 20 vīri.
Pasaulē
2020. gada 6. jūlijs, 16:23

Ķīnā aizturēts profesors, kurš atļāvās kritizēt prezidentu par reakciju uz pandēmiju

Jauns.lv / LETA

Ķīnas varas iestādes pirmdien aizturējušas tiesību zinātņu profesoru Sju Džanžuņu, kas savās esejās kritizējis prezidentu Sji Dzjiņpinu par reakciju uz Covid-19 pandēmiju un centieniem nostiprināt varu.

Cinhua universitātes profesoru, kas pazīstams kā viens no nedaudzajiem asajiem valdības kritiķiem Ķīnas stingri uzraudzītajās akadēmiskajās aprindās, no viņa mājas Pekinas piepilsētā aizveduši vairāk nekā 20 vīri, paziņojis kāds Sju draugs, lūdzot nenosaukt viņa vārdu.

Pekinā ievieš "karastāvokļa mehānismu" pēc Covid-19 saslimšanas viļņa gaļas tirgū

Pekinas varas iestādes ieviesušas stingrus drošības pasākumus saistībā ar jaunu vietējas izcelsmes Covid-19 uzliesmojumu.

gallery icon

Februārī profesors publicēja eseju, kurā kritizēja prezidenta "maldināšanas un cenzūras" taktiku attiecībā uz sabiedrības informēšanu par jaunā koronavīrusa izplatību, bet agrāk internetā izplatījās cita Sju eseja, kurā viņš nosodīja 2018.gada lēmumu atcelt ierobežojumus attiecībā uz prezidenta pilnvaru termiņiem.

Uhaņā notiek masu testēšana uz Covid-19

Kopš 12.maija, kad Uhaņā tika nolemts uzsākt visu 11 miljonu iedzīvotāju testēšanu uz Covid-19, izdevies iegūt jau vairāk nekā 3 ...

gallery icon

Pēc profesora drauga teiktā, Sju sievai, kas dzīvo atsevišķi, piezvanījis cilvēks, kas uzdevies par policistu, un paziņojis, ka viņas vīrs aizturēts saistībā ar aizdomām par iespējamu iesaistīšanos prostitūcijā Čendu pilsētā, ko viņš aizvadītajā ziemā apmeklēja kopā ar vairākiem liberāliem ķīniešu zinātniekiem.

Ķīnā ar klusuma brīdi pieminēti koronavīrusa upuri

Ķīnā sestdienas rītā ar trīs minūšu klusuma brīdi tika pieminēti cilvēki, kas miruši jaunā koronavīrusa pandēmijā.

gallery icon

Nav gan skaidrs, vai Sju aizturēšana saistīta ar minēto braucienu, bet šādas apsūdzības ir "smieklīgas un nekaunīgas", izteicies draugs.