foto: Ekrānuzņēmums
ASV piegādājusi Ukrainai prettanku raķetes, munīciju un radioaparātus
Karavīrs ar prettanku raķeti "Javelin".
Pasaulē
2020. gada 17. jūnijs, 16:07

ASV piegādājusi Ukrainai prettanku raķetes, munīciju un radioaparātus

Jauns.lv / LETA

Lai atbalstītu Ukrainu pret Krievijas agresiju, ASV piegādājušas Ukrainai 60 miljonu dolāru (53 miljonu eiro) vērtu militāro aprīkojumu, tostarp prettanku raķetes, trešdien paziņojusi ASV vēstniecība Kijevā.

Sūtījums, kas sasniedza Ukrainu otrdien un ietver prettanku raķetes "Javelin", munīciju un radioaparātus, ir daļa no "drošības palīdzības un sadarbības centieniem", skaidroja vēstniecība.

Vēstniecības paziņojumā uzsvērts, ka Savienotās Valstis stingri atbalsta Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti, tai saskaroties ar Krievijas agresiju.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.