Cilvēki ASV dedzina ēkas un laupa veikalus, protestējot pret policijas aizturēta afroamerikāņa nāvi

ASV notiek protesti, ko izraisīja Džordža Floida nāve 25.maijā aizturēšanas laikā Mineapolē un kas tagad pārauguši grautiņos un laupīšanās.

gallery icon
143
Pasaulē
2020. gada 5. jūnijs, 18:43

Floidu nogalinājušā policista sieva, iebraucēja no Laosas, pieprasa šķiršanos un uzvārda maiņu

Jauns.lv

Par afroamerikāņa Džordža Floida noslepkavošanu aizturēšanas laikā apsūdzētā Mineapoles policista Dereka Šovena sieva Kellija Šovena iesniegusi šķiršanās pieprasījumu, kā arī vēlas mainīt savu uzvārdu, raksta ASV prese.

foto: ekrānuzņēmums no video

Kellija Šovena par šķiršanos no sava vīra paziņoja 28. maijā, dienu pirms viņam tika izvirzītas apsūdzības trešās pakāpes slepkavībā, kas vēlāk mainītas uz apsūdzībām otrās pakāpes slepkavībā. Policista sieva pieprasījumā vēstīja par neatgriezenisku un neglābjamu laulības izjukšanu.

Zināms, ka pāris gredzenus mija 2010. gada jūnijā.

Šovena paziņojusi, ka vēlas arī mainīt savu uzvārdu, tomēr nav norādījusi, kāds tas būs pēc tam, kad šķiršanās process tiks pabeigts. ASV medijiem zināms, ka iepriekš viņu sauca Kellija Tao un Kellija Šioņa.

Sieviete arī pieprasījusi tiesības uz abu īpašumiem Minesotā un Floridā, kā arī lūgusi, lai pāra transportlīdzekļi un bankas konti tiktu sadalīti taisnīgi. Viņa arī norādījusi, ka nepieprasīs finansiālu palīdzību no sava vīra, jo pati gūst ienākumus, strādājot par nekustamā īpašuma aģenti.

Zināms, ka Kellija Šovena dzimusi Laosā, pēc tam nonākusi bēgļu nometnē Taizemē, un tad kopā ar ģimeni pārcēlusies uz ASV. Viņai ir divi bērni no iepriekšējās laulības.

Ar savu vīru Dereku Šovenu viņa iepazinās medicīnas centrā, kurā tolaik strādāja, kad Šovens turp atveda kādu aizdomās turamo veselības pārbaužu veikšanai.

2018. gadā Kellija Šovena ieguva Misis Minesotas titulu. Par sevi viņa iepriekš teikusi, ka darbojas arī kā brīvprātīgā, glābjot dzīvniekus un palīdzot Dienvidaustrumu Āzijas iebraucējām, kuras nesen ieradušās ASV.

Pati Šovena ar paziņojumu klajā nav nākusi, taču viņu pārstāvošais juridiskais uzņēmums piektdien paziņoja, ka viņu kliente ir satriekta par Floida nāvi un izsaka līdzjūtību viņa ģimenei, kā arī visiem, kuri viņu mīlēja un kuri sēro par šo traģēdiju.