foto: AFP/Scanpix
Armēnijas slimnīcas nespēj tikt galā ar lielo Covid-19 slimnieku skaitu, inficējies arī premjers
Inficēšanās ar koronavīrusu Armēnijā apstiprināta 11 221 cilvēkam.
Pasaulē
2020. gada 4. jūnijs, 16:05

Armēnijas slimnīcas nespēj tikt galā ar lielo Covid-19 slimnieku skaitu, inficējies arī premjers

Jauns.lv / LETA

Armēnijas slimnīcas vairs nespēj tikt galā ar lielo koronavīrusa pacientu skaitu, ceturtdien brīdināja premjerministrs Nikols Pašinjans.

Valstī kopumā varētu būt 20 000 inficēto, kam nav simptomu, sacīja premjers. Arī viņam pašam Covid-19 testu rezultāts ir pozitīvs.

Inficēšanās ar koronavīrusu Armēnijā apstiprināta 11 221 cilvēkam, no Covid-19 nomiruši 176 cilvēki.

Vēl 68 cilvēki, kam arī bijis pozitīvs Covid-19 testu rezultāts, nomiruši no citām slimībām, pavēstīja Veselības ministrija.

Pagājušajā nedēļā veselības jomas amatpersonas brīdināja, ka gultas intensīvās terapijas nodaļās tiks rezervētas pacientiem, kam būs lielākas izdzīvošanas izredzes.

"Man ir sliktas ziņas," sociālajā tīklā "Facebook" publicētā video atzina Pašinjans. "Epidemioloģiskā situācija pasliktinās, un medicīnas iestādes nespēj laikā hospitalizēt visus koronavīrusa pacientus, kuriem nepieciešama medicīniskā aprūpe."

Pašinjans atzina, ka valdība nav spējusi panākt uzliesmojuma ierobežošanas pasākumu īstenošanu, kā arī nosodīja plaši izplatītos karantīnas režīma pārkāpumus.

Armēnijā jau ir atcelts martā centienos palēnināt vīrusa izplatību izsludinātais ārkārtas stāvoklis.

Sazvērestības teorijas un dezinformācija sociālajos medijos grauj valdības centienus cīnīties pret uzliesmojumu, norāda analītiķi.