foto: EPA/Scanpix
Austrālijas "News Corp." izbeigs vairāk nekā 100 laikrakstu iespiešanu
Lielākā daļa reģionālo un vietējo laikrakstu līdz 29.jūnijam pilnībā pāries uz digitālo formātu.
Pasaulē
2020. gada 28. maijs, 07:40

Austrālijas "News Corp." izbeigs vairāk nekā 100 laikrakstu iespiešanu

Jauns.lv / LETA

Ruperta Mērdoka Austrālijas mediju grupa "News Corp." ceturtdien paziņoja, ka izbeigs vairāk nekā 100 reģionālo un vietējo laikrakstu iespiešanu, un izskaidroja savu lēmumu ar reklāmas samazināšanos, ko vēl saasinājusi Covid-19 krīze.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad "News Corp." 1.aprīlī bija paziņojusi, ka uz laiku aptur apmēram 60 laikrakstu iespiešanu un varētu atlaist simtiem darbinieku.

Grupa ceturtdien paziņoja, ka lielākā daļa tās izdoto reģionālo un vietējo laikrakstu līdz 29.jūnijam pilnībā pāries uz digitālo formātu. 76 no šiem laikrakstiem kļūs par tiešsaistes izdevumiem, bet 35 laikraksti vairs netiks izdoti.

"News Corp." seko globālai tendencei problēmās nonākušajā mediju industrijā. Ziņu organizāciju rentabilitāti ir samazinājis lasītāju skaita kritums un interneta milžu "Google" un "Facebook" izvirzīšanās par dominējošiem spēlētājiem reklāmas jomā.

"News Corp." Austrālāzijas valdes priekšsēdētājs Maikls Millers paziņoja, ka šīs pastāvīgās pārmaiņas ir radījusi jaunā koronavīrusa pandēmija, kas ietekmējusi vietējās izdevējdarbības ilgtspējību.

Uzņēmums atzina, ka šīs pārmaiņas "diemžēl novedīs pie darbavietu zaudēšanas", tomēr vairāk nekā 375 žurnālisti turpinās veidot vietējās un reģionālās ziņas.

Laikraksts "Sydney Morning Herald' vēstīja, ka iepriekš "News Corp." Austrālijā bija nodarbināti apmēram 1200 cilvēku.

Grupas lēmums skars presi gandrīz visos Austrālijas štatos un teritorijās, tai skaitā desmitiem izdevumu Jaundienvidvelsas, Kvīnslendas un Viktorijas štatos.