foto: Alexei Nikolsky/TASS/All Over Pr/ Vida Press
Avoti ASV ziņo, ka Kimam Čenunam veikta nopietna operācija
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns
2020. gada 21. aprīlis, 08:43

Avoti ASV ziņo, ka Kimam Čenunam veikta nopietna operācija

Jauns.lv / LETA

ASV rūpīgi seko līdzi operatīvajai informācijai par nopietnajiem draudiem, kas radušies Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna veselībai pēc nesen veiktās operācijas, pavēstīja ASV amatpersona, kurai ir nepastarpināta informācija par šo jautājumu.

Kims nebija redzams sava vectēva dzimšanas dienas svinībās 15.aprīlī, raisot bažas par viņa veselības stāvokli. Četras dienas pirms šīm svinībām viņš piedalījās valdības sanāksmē.

15.aprīlis jeb Saules diena Ziemeļkorejā Covid-19 pandēmijas laikā

15. aprīlī Ziemeļkoreja svinēja valstī svarīgākos svētkus - Saules dienu, kad tiek svinēta Ziemeļkorejas dibinātāja un vadoņa Kima Irsena dzimšanas ...

gallery icon

Cita ASV amatpersona telekanālam CNN atzina, ka bažas par Kima veselību pastāv, tomēr situācijas nopietnību izvērtēt ir grūti.

Dienvidkorejā bāzētais izdevums "Daily NK", kas veltīts Ziemeļkorejas tematikai, ziņoja, ka Kimam 12.aprīlī veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra.

Tā veikta Kima "pārmērīgās smēķēšanas, aptaukošanās un pārstrādāšanās dēļ", norāda izdevums. Pēc šīs procedūras Kims šobrīd saņem aprūpi villā Hjansanas apgabalā.

Tādas frizūras nēsā Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns

gallery icon

Ārstiem atzīstot, ka Kima veselības stāvoklis uzlabojies, lielākā daļa mediķu komandas, kas viņu aprūpēja, 19.aprīlī atgriezusies Phenjanā, un tikai daļa palikusi, lai uzraudzītu atlabšanas situāciju, vēsta "Daily NK".

CNN šai informācijai nav guvusi neatkarīgu apstiprinājumu.