foto: Twitter
Lielbritānijā medmāsa nomira no Covid-19, bet ārstiem izdevās glābt viņas jaundzimušo meitiņu
28 gadus vecajai Marijai nebija nekādu hronisku saslimšanu.
Pasaulē
2020. gada 17. aprīlis, 20:37

Lielbritānijā medmāsa nomira no Covid-19, bet ārstiem izdevās glābt viņas jaundzimušo meitiņu

Jauns.lv

28 gadus vecā Marija Agapona no Bedfordšīras bija pēdējā grūtniecība stadijā, kad viņas veselība strauji sāka pasliktināties. Sieviete strādāja slimnīcas nodaļā, kas tika pielāgota ar Covid-19 inficētu pacientu uzņemšanai. Un, lai arī viņai nebija tieša kontakta ar slimniekiem, viņa nolēma veikt Covid-19 testu, kas izrādījās pozitīvs, vēsta "Metro".

Ārstiem nācās veikt ķeizargriezienu, lai glābtu bērna dzīvību, un operācija izdevās veiksmīga. Taču Marijas stāvoklis neuzlabojās, un piecas dienas vēlāk viņa nomira. Meitenīti nosauca par godu mātei – Marija.

Mediķiem vēl nav skaidrs, vai meitenīte arī ir inficējusies ar koronavīrusu, taču slimnīcā cītīgi seko viņas veselības stāvoklim. Medmāsas draugi vāc naudu viņas bērēm un mazulītes apgādībai, kura palikusi ar tēvu.

"Marija visiem bija kā svētība, viņas godīgumu, gādību un mīlestību ne ar ko nevar aizstāt," stāsta sievietes draudzene Roda.

foto: Twitter
Sievieti mīlējuši kā kolēģi, tā arī pacienti.

Līdzjūtību izteicis arī slimnīcas galvenais ārsts. Viņš paziņoja, ka Marija pie viņiem strādājusi 5 gadus un vienmēr bijusi profesionalitātes un draudzīguma paraugs. Sievieti mīlējuši kā kolēģi, tā arī pacienti.

Mirušajai sievietei nebija nekādu hronisku saslimšanu, pēc operācijas viņai uz pāris dienām palika labāk. Ārsti cerēja uz labāko, bet diemžēl viss noslēdzās ar traģēdiju.