foto: REUTERS/SCANPIX
Berlīnē pie mošejas sapulcējušies 300 cilvēku par spīti pulcēšanās aizliegumam
Mošejas imāmam un policistiem notikuma vietā "tikai daļēji izdevās pārliecināt klātesošos ieturēt distanci".
Pasaulē
2020. gada 4. aprīlis, 10:23

Berlīnē pie mošejas sapulcējušies 300 cilvēku par spīti pulcēšanās aizliegumam

Jauns.lv / LETA

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē piektdien pie mošejas sapulcējās ap 300 cilvēku, neraugoties uz varas iestāžu noteiktu pulcēšanās aizliegumu jaunā koronavīrusa pandēmijas laikā, paziņoja policija.

Aizlieguma pārkāpēji ieradās pie mošejas "Dar-as-Salam" Berlīnes dienvidaustrumu rajonā Neikelnā, no kuras izskanēja aicinājumi uz musulmaņu piektdienas lūgšanām.

Mošejas imāmam un policistiem notikuma vietā "tikai daļēji izdevās pārliecināt klātesošos ieturēt distanci", paziņoja policija. Lūgšanas tika pabeigtas ātrāk sadarbībā ar imāmu.

Mošejas pārstāvji policijai apliecināja, ka viņi vēlreiz sociālajos medijos uzsvērs to, ka cilvēkiem nav personīgi jāierodas uz lūgšanām un ka aicinājumi uz tām tiks nekavējoties atcelti, ja pie mošejas atkal parādītos cilvēku pūļi.

Vācija martā pastiprināja cilvēku pārvietošanās brīvības ierobežojumus, lai apturētu Covid-19 izplatīšanos. Cilvēkiem ir jāsamazina visi personīgie kontakti līdz absolūtam minimumam, jāietur vismaz pusotra metra distance savā starpā, jāiziet no mājām tikai grupās ne vairāk par diviem cilvēkiem vai tikai vienas ģimenes locekļiem, un jāizvairās no grupveida pulcēšanās.