foto: EPA/Scanpix
Kādu Covid-19 neskartu Itālijas ciemu no slimībām sargājot "brīnumūdens"
2020. gada 31. marts, 05:29

Kādu Covid-19 neskartu Itālijas ciemu no slimībām sargājot "brīnumūdens"

Jauns.lv

Itālijas ziemeļu daļā esošā Pjemontas reģiona ciemata Montaldo Torinesse iedzīvotāji līdz šim izsprukuši no Covid-19 - lai gan Pjemonta ir ceturtais jaunā koronavīrusa vissmagāk skartais reģions Itālijā, šajā ciematā nav apstiprināts neviens slimības gadījums, vēsta "The Guardian".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ciemats Montaldo Torinesse, kurā dzīvo 720 iedzīvotāji, atrodas apmēram 19 kilometru attālumā no Turīnas, kur sestdien tika atklāti 3658 jauni Covid-19 gadījumi. Visā Pjemontā reģistrētas jau 8206 saslimšanas.

Ciemata iedzīvotāji šajā brīdī atcerējušies kādu leģendu un min, ka viņus sargā "brīnumūdens", kas savulaik izārstējis Napoleona karavīrus no pneimonijas.

Leģenda vēsta, ka 1800.gada jūnijā sasirgušo Napoleona karaspēku izārstējis šajā ciematā no akas ņemts ūdens. Napoleons ar saviem karavīriem bija apmeties Montaldo Torinesse pirms Marengo kaujas.

Šo leģendu "The Guardian" apstiprina arī ciema mērs Seržio Džaiotti: "Saskaņā ar leģendu, karavīri bija saslimuši ar pneimoniju. Pateicoties tīrajam gaisam, senatnīgajiem laukiem un arī akas ūdenim, viņi izārstējušies. Tajos laikos ūdens tiešām varēja palīdzēt, bet tagad aka ir aizvērta un ūdens no tās tiek izmantots tikai lauku apūdeņošanai. No tās nedrīkst dzert."

Mērs stāsta, ka ticamāki koronavīrusa neesamības iemesli varētu būt tīrais gaiss un veselīgais dzīvesveids, kā arī vietvaru centieni brīdināt cilvēkus par koronavīrusa riskiem, nodrošinot sejas maskas visām ģimenēm.

"Pie mums nav attīstīta gandrīz neviena rūpniecības nozare. Šeit galvenokārt strādā amatnieki," stāsta Džaiotti. "No sākuma mēs cilvēku pastkastītēs ievietojām paziņojumus, kuros uzskaitītas lietas, kas viņiem jādara, lai ievērotu drošību, piemēram, regulāri jāmazgā rokas un jāizvairās no tieša kontakta. Oficiāli paziņojumi tika ievietoti interneta vietnēs. Mēs bijām pirmais ciemats šajā apgabalā, kas izplatīja sejas maskas visām ģimenēm, un mēs joprojām turpinām tās izplatīt."

Jaunā koronavīrusa sekas - tukšas lielākās Itālijas pilsētas

Itālijas varasiestādēm cenšoties apturēt koronavīrusa krīzi, ceturtdien valstī stājušies spēkā vēl stingrāki ierobežojumi attiecībā uz veikalu un citu uzņēmumu darbību. ...

gallery icon
92