foto: Postimees Grupp/Scanpix Baltics
Igaunija nosūtīs uz Sāmsalu mediķu palīgspēkus, atzīstot to par kritiskāko Covid-19 reģionu
Pasaulē
2020. gada 28. marts, 19:58

Igaunija nosūtīs uz Sāmsalu mediķu palīgspēkus, atzīstot to par kritiskāko Covid-19 reģionu

Jauns.lv / LETA

Igaunija nosūtīs medicīnas darbinieku palīgspēkus uz Sāmsalu, atzīstot to par kritiskāko jaunā koronavīrusa izplatīšanās reģionu valstī.

Kā sestdien atzinusi Igaunijas Veselības departamenta Ziemeļu reģionālās nodaļas direktore Estere Epika, Sāmsalā apstiprināti 217 inficēšanās gadījumi - gandrīz tikpat, cik Tallinā, kur vīruss konstatēts 220 pacientiem.

"Sāremā noticis tas, ko esam uzskatījuši par bīstamāko, - vīruss plaši skāris aprūpes nama iemītniekus," viņa norādījusi, atgādinot, ka apmeklēt slimnīcas un veco ļaužu namus šobrīd Igaunijā aizliegts.

Pēc Epikas teiktā, pacientiem, kam inficēšanās atklāta aprūpes namā "Saaremaa Sudamekodu", hospitalizācija nav vajadzīga, bet viņi nekavējoties nošķirti no pārējiem iemītniekiem un Veselības departaments uzskata, ka šai iestādei jānosaka pilnīga karantīna, kas attiektos arī uz darbiniekiem.

Kā ziņots, diviem šā aprūpes nama iemītniekiem, kuriem pirmajiem tika veikti koronavīrusa testi, tie  izrādījās pozitīvi jau trešdien, bet piektdienas vakarā  kļuva zināms, ka inficējušies vēl 22 "Saaremaa Sudamekodu" iemītnieki un trīs darbinieki.

Piektdien arī tika ziņots, ka inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta 20 Sāmsalas vienīgās pilsētas Kuresāres slimnīcas darbiniekiem.