foto: Artyom Geodakyan/TASS
Krievija nolūkā ierobežot Covid-19 izplatību uz laiku slēgs sauszemes robežas
Pasaulē
2020. gada 28. marts, 18:52

Krievija nolūkā ierobežot Covid-19 izplatību uz laiku slēgs sauszemes robežas

Jauns.lv / LETA

Krievija no pirmdienas uz laiku slēgs savas sauszemes robežas, ieskaitot robežu ar Baltkrieviju, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, sestdien paziņojusi valdība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā norādīts valdības interneta vietnē publiskotajā premjerministra Mihaila Mišustina rīkojumā, uz laiku tiek ierobežota kustība caur robežkontroles punktiem pie autoceļiem, dzelzceļiem, gājēju ceļiem un upēm.

Rīkojumā gan paredzēti izņēmumi noteiktām pilsoņu kategorijām - diplomātiem, oficiālu delegāciju locekļiem, starptautisko pārvadājumu kravas automašīnu šoferiem, upju kuģu un vilcienu apkalpēm un cilvēkiem, kuriem jādodas uz citu valsti saistībā ar tuvinieka nāvi.

Izņēmumi attieksies arī uz Kaļiņingradas iedzīvotājiem, kuri ar vilcienu tranzītā šķērso Baltijas valstis, un "Krievijas pilsoņiem, kuri pastāvīgi dzīvo atsevišķu Ukrainas Doņeckas un Luhanskas apgabalu rajonu teritorijā".

Krievijā reģistrēti 1264 ar jauno koronavīrusu inficēti cilvēki, miruši seši Covid-19 pacienti. Visos valsts reģionos noteikts paaugstinātas gatavības režīms.