Pasaulē
2020. gada 19. marts, 12:07

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušos skaits pieaudzis līdz 34

Jauns.lv / LETA

Lietuvā apstiprināts vēl viens inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu, un līdz ar to kopējais inficēšanās gadījumu skaits valstī pieaudzis līdz 34, ceturtdien paziņojusi Veselības ministrija.

Pēc provizoriskas informācijas,  persona, kam diagnosticēts koronavīruss, atgriezusies no Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Persona ievietota Viļņas Universitātes Santaras klīnikā.

Pēc pacientu un viņu ģimenes locekļu sūdzībām Veselības ministrija vairs nepublisko ziņas par pacientu dzimumu un vecumu.

Mediķi uzskata, ka visos, izņemot vienu gadījumu, inficēšanās ar jauno koronavīrusu notikusi ārpus Lietuvas, bet vienā gadījumā inficēta persona, kas atgriezusies no ārzemēm, inficējusi savu ģimenes locekli.

Jau ziņots, ka no pirmdienas, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Lietuvā ieviesta karantīna. Lietuvas pilsoņiem aizliegts izbraukt no valsts, izņemot ārvalstīs strādājošajiem, kā arī aizliegts iebraukt lielākajai daļai ārzemnieku. Slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas. Aizliegti visi publiskie pasākumi. Tiek ierobežota cilvēku plūsma sabiedriskajā transportā, pārtraukta starptautisko pasažieru vilcienu kustība.