foto: AFP/Scanpix
Makrons nav atcēlis plānus par došanos uz Maskavu 9.maijā
Makrons bija viens no pirmajiem, kas pieņēma prezidenta Vladimira Putina ielūgumu uz 9.maija svinībām.
Pasaulē
2020. gada 18. marts, 08:03

Makrons nav atcēlis plānus par došanos uz Maskavu 9.maijā

Jauns.lv / LETA

Šobrīd netiek apšaubīta Francijas prezidenta Emanuela Makrona dalība svinībās, kas Maskavā 9.maijā iecerētas par godu 75.gadskārtai kopš Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā, bet situācija ar koronavīrusa izplatību var ieviest zināmas korekcijas šajos plānos, laikrakstam "Kommersant" apliecināja Francijas vēstnieks Pjērs Levi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Šobrīd neviens neapšauba, ka prezidents Makrons ieradīsies Krievijā uz 9.maija svinībām. Viņš bija viens no pirmajiem, kas pieņēma prezidenta Vladimira Putina ielūgumu," sacīja Levi.

Kā atzina diplomāts, neviens nezina, kas sagaidāms koronavīrusa izplatīšanās apstākļos.

"Mēs redzam, ka situācija mainās katru dienu, un uz diplomātu darbību un starptautiskajiem kontaktiem ar visām valstīm tas arī atstās ietekmi. Tiek īstenots liels daudzums piesardzības pasākumu, bet neko vairāk es jums šodien nevaru pateikt, "piebilda sūtnis.

Levi uzsvēra, ka "šobrīd epidēmijas laikā ir ļoti svarīgi darboties ātri un darboties visiem kopā".

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs 12.martā sacīja, ka saistībā ar koronavīrusu pagaidām nav nekādu runu par Maskavā 9.maijā plānotās armijas parādes atlikšanu vai par svinību, arī starptautisko, formāta maiņu.