foto: AP/Scanpix
Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušos skaits pieaudzis līdz 21
Visos līdz šim Lietuvā atklātajos gadījumos cilvēki inficējušies ārzemēs.
Pasaulē
2020. gada 17. marts, 15:40

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušos skaits pieaudzis līdz 21

Jauns.lv / LETA

Lietuvā apstiprināti vēl trīs inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, un līdz ar to kopējais inficēšanās gadījumu skaits valstī pieaudzis līdz 21, otrdien paziņojusi Veselības ministrija.

Divi inficēšanās gadījumi konstatēti Klaipēdā - viens no saslimušajiem atgriezies no Itālijas ziemeļiem, otrs - no Dānijas. Vēl viens gadījums apstiprināts Viļņā, saslimušais atgriezies no Čehijas.

Visos līdz šim Lietuvā atklātajos gadījumos cilvēki inficējušies ārzemēs. Pirmā Covid-19 paciente - kāda Šauļu iedzīvotāja, kam slimība tika konstatēta februāra nogalē pēc atgriešanās no Itālijas, - jau izveseļojusies un no slimnīcas devusies mājās.

Jau ziņots, ka no pirmdienas, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Lietuvā ieviesta karantīna. Lietuvas pilsoņiem aizliegts izbraukt no valsts, izņemot ārvalstīs strādājošajiem, aizliegts iebraukt lielākajai daļai ārzemnieku. Slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas. Aizliegti visi publiskie pasākumi. Tiek ierobežota cilvēku plūsma sabiedriskajā transportā, pārtraukta starptautisko pasažieru vilcienu kustība.