foto: AP/Scanpix
Pirmais koronavīrusa gadījums apstiprināts Marokā
2020. gada 3. marts, 07:13

Pirmais koronavīrusa gadījums apstiprināts Marokā

Jauns.lv / LETA

Maroka pirmdien paziņoja, ka vienam tās pilsonim jaunā koronavīrusa tests bijis pozitīvs, un tas ir pirmais šī koronavīrusa gadījums šajā Ziemeļāfrikas valstī.

Inficētais vīrietis, kurš nesen ieradās no Itālijas, ir stabilā stāvoklī un pašlaik ievietots slimnīcā Kasablankas pilsētā, paziņoja Veselības ministrija.

Par pirmo jaunā koronavīrusa gadījumu pirmdien paziņoja vēl viena Ziemeļāfrikas valsts - Tunisija. Pirms dažām stundām tika pavēstīts, ka 40 gadus vecam Tunisijas pilsonim, kurš arī atgriezies no Itālijas, šī vīrusa tests ir pozitīvs.

Āfrikā līdz šim ir reģistrēti vismaz 11 jaunā koronavīrusa gadījumi.

Senegālas veselības ministrs Abdulaje Diufs Sarrs sacīja, ka valstī reģistrēts pirmais "Covid-19" pacients - Francijas pilsonis, kurš divus gadus dzīvo Senegālā. Pacients 26.februārī atgriezās no Francijas apmeklējuma un devās uz privātu slimnīcu koronavīrusa testa veikšanai. Šis vīrietis ir ievietots karantīnā.

Ēģiptes veselības iestādes paziņoja, ka šajā valstī apstiprināts otrs jaunā koronavīrusa gadījums. Otrs inficētais ir kāds vīrietis no ārzemēm, bet viņa pavalstniecība netika izpausta. Pirmais pacients bija ievietots karantīna, bet ir izveseļojies un izrakstīts no slimnīcas.

Alžīrija pirmdien paziņoja par četriem jauniem koronavīrusa gadījumiem, palielinot kopējo gadījumu skaitu šajā valstī līdz pieciem.

Par pirmo koronavīrusa gadījumu pirmdien paziņoja Nigērija. Pacients ir Itālijas pilsonis, kurš strādā Nigērijā un bija atgriezies Lagosā no Milānas.