foto: AFP/Scanpix
Ķīnieši Lietuvā masveidā sāk izpirkt sejas maskas
Pasaulē
2020. gada 12. februāris, 20:12

Ķīnieši Lietuvā masveidā sāk izpirkt sejas maskas

Jauns.lv / LETA

Bažās par jaunā koronavīrusa izplatīšanos ķīnieši Lietuvā veseliem iepakojumiem izpērk medicīniskās sejas aizsargmaskas un sūta tās tuviniekiem uz dzimteni, vēsta Lietuvas sabiedriskā televīzija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item


"Pat nedomājām, ka Kauņā ir tik daudz ķīniešu, kuri nāk un lielā daudzumā pērk maskas, - acīmredzot panika tiešām ir nopietna," televīzijai pastāstījusi kāda Kauņas aptiekāre.

Pēc viņas teiktā, par maskām interesējas arī lietuvieši, kuri pošas tālākos ceļojumos.

Kauņa šonedēļ pirmā Lietuvā izsludinājusi gripas epidēmiju. Pilsētā vairākiem simtiem cilvēku konstatēta gripa un tūkstošiem - augšējo elpceļu infekcijas, bet ar aizsargmasku iegādi Kauņā, tāpat kā citur Lietuvā, var rasties problēmas - pieprasījums pēc tām strauji pieaudzis.

Veselības aprūpes speciālisti gan uzsver, ka šīs maskas vajadzīgas galvenokārt pašiem slimniekiem, lai viņi runājot, klepojot vai šķaudot, neinficētu citus. Mediķi norāda, ka pat pēc gripas epidēmijas izsludināšanas vakcinēties vēl ir vērts - īpaši, ja cilvēks pieder pie kādas no riska grupām.

Lēsts, ka gripu Lietuvā ik gadus pārslimo līdz 60 000 cilvēkiem. Kopš šīs gripas sezonas sākuma slimība prasījusi jau četru cilvēku dzīvības.