foto: AP/Scanpix
Pie Teherānas nogāzusies Ukrainas pasažieru lidmašīna ar vairāk nekā 170 cilvēkiem
Foto no notikuma vietas.
Pasaulē
2020. gada 8. janvāris, 07:04

Pie Teherānas nogāzusies Ukrainas pasažieru lidmašīna ar vairāk nekā 170 cilvēkiem

Jauns.lv / LETA

Irānā netālu no Teherānas Imama Homeini starptautiskās lidostas trešdien nogāzusies Ukrainas pasažieru lidmašīna ar vairāk nekā 170 cilvēkiem, un atbilstoši provizoriskajai informācijai neviens no aviolainerī esošajiem cilvēkiem nav izdzīvojis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pie Teherānas nogāzusies Ukrainas pasažieru lidmašīna

Irānā netālu no Teherānas Imama Homeini starptautiskās lidostas trešdien nogāzusies Ukrainas pasažieru lidmašīna ar vairāk nekā 170 cilvēkiem, un atbilstoši ...

gallery icon
40

Avarējusi aviokompānijas "Ukraine International  Airlines"  lidmašīna "Boeing 737", kas bijusi ceļā uz Kijevu, vēsta plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz amatpersonu teikto.

Pastāv aizdomas, ka avāriju izraisījušas mehāniskas problēmas, norādīja Irānas televīzija, sīkāku informāciju nesniedzot.

Pēc provizoriskām ziņām, visi pasažieri un apkalpes locekļi gājuši bojā, pavēstīja Irānas Sarkanā Pusmēness organizācija.

Atšķiras ziņas par cilvēku skaitu, kas atradies lidmašīnā. Irānas plašaziņas līdzekļi, atsaucoties uz amatpersonām,  vēsta, ka lainerī  bijuši 176 cilvēki - 167 pasažieri un deviņi apkalpes locekļi.  Citi mediji ziņo, ka lidmašīnā bijuši 170, 173 vai 180 cilvēki.

Arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apliecināja, ka, pēc provizoriskām ziņām, aviokatastrofā izdzīvojušo nav.

"Atbilstoši provizoriskajai informācijai visi pasažieri un apkalpes locekļi ir gājuši bojā," sociālajā tīklā "Facebook" apliecināja prezidents.

Ukrainas ziņu aģentūra "Ukrinform" vēsta, ka lidmašīnu pēc avārijas pārņēmušas liesmas. Irānas aģentūra IRNA, atsaucoties uz lidostas pārstāvi, ziņo, ka lainerim pēc pacelšanās aizdedzies dzinējs.

Avārijas vietā strādā ugunsdzēsēju un glābēju vienības.

Lidmašīnas avārijas vietā uz dienvidrietumiem no Teherānas ieradušās izmeklētāju komandas, paziņoja civilās aviācijas pārstāvis sakariem ar presi Reza Džafarzade.

"Pēc izlidošanas no Imama Homeini starptautiskās lidostas tā nogāzās starp Parandu un Šahriaru," sacīja Džafarzade. "Uz avārijas vietu pēc ziņu parādīšanās nosūtīta nacionālā aviācijas departamenta izmeklēšanas komanda."

Drīz pēc izlidošanas lidmašīna pārtraukusi sūtīt datus, vēsta tīmekļa vietne "FlightRadar24".

Nav skaidrs, vai incidents ir saistīts ar pašreizējo ASV un Irānas konfrontāciju, norāda BBC.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ukrainas lidmašīnas avārija notikusi dažas stundas pēc tam, kad Irāna veica ballistisko raķešu triecienu divām bāzēm Irākā, kur izvietoti ASV karavīri, šādi atbildot uz Irānas ģenerāļa Kasema Soleimani nogalināšanu ASV gaisa spēku triecienā piektdien Irākā pie Bagdādes starptautiskās lidostas.