foto: Dave Evitts / SWNS
Austrijā aptur teroristu plānu, tostarp uzbrukumu Ziemassvētku tirdziņam
Austrijas varasiestādes izjaukušas teroraktu plānu, tostarp uzbrukumu Ziemassvētku tirdziņam.
Pasaulē
2019. gada 16. decembris, 23:08

Austrijā aptur teroristu plānu, tostarp uzbrukumu Ziemassvētku tirdziņam

Jauns.lv / LETA

Austrijas varasiestādes izjaukušas plānu sarīkot vairākus teroraktus, tostarp spridzināšanu vienā no Vīnes Ziemassvētku tirdziņiem, pirmdien ziņoja Austrijas mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziņu aģentūra APA vēstīja, ka teroraktus plānojuši trīs čečeni. Viņu līderis, kurš ir 24 gadus vecs, iedvesmojies no teroristu grupējuma "Islāma valsts" ideoloģijas, ziņoja aģentūra.

Policija uzskata, ka viņš izplānojis uzbrukumu Ziemassvētku tirdziņam pie Vīnes Svētā Stefana katedrāles laikā starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu. Mediji ziņoja, ka uzbrukumi plānoti arī Zalcburga, Vācijā, Francijā un Luksemburgā. Policijai šo plānu izdevies izjaukt, pateicoties brīdinājumam par grupas līderi, kurš jau atrodas ieslodzījumā par mēģinājumu pievienoties teroristiem Sīrijā. Neskatoties uz atrašanos cietumā, viņam bija izdevies slepus pa mobilo telefonu sazināties ar līdzzinātājiem. Plānā bijis paredzēts arī sarīkot viņa bēgšanu no cietuma. Pārējie divi aizdomās turamie, kuri ir 25 un 31 gadu veci, tika aizturēti pagājušās nedēļas beigās.