foto: REUTERS/SCANPIX
Tūkstošiem studentu Atēnās iziet ielās, lai pieminētu policistu nošauto 15 gadu veco Aleksandru
Pasaulē
2019. gada 7. decembris, 09:57

Tūkstošiem studentu Atēnās iziet ielās, lai pieminētu policistu nošauto 15 gadu veco Aleksandru

Jauns.lv / LETA

Piektdienas vakarā Grieķijā tūkstošiem studentu izgāja ielās, lai pieminētu pirms 11 gadiem policijas nogalināto 15 gadus veco pusaudzi, taču demonstrācijas kārtējo reizi pāraugušas vardarbīgās sadursmēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: AFP/Scanpix

Atēnu Ekzarhijas apkaimē maskoti demonstranti apmētāja policistus ar akmeņiem un degmaisījuma pudelēm, vēsta sabiedriskās televīzijas kanāls ERT.

foto: AFP/Scanpix

Nekārtības izcēlušās arī Patrā valsts rietumos.

foto: AFP/Scanpix

2008.gadā pēc tam, kad policija nošāva Aleksandru Grigoropulu, Grieķijas galvaspilsēta pieredzēja milzu vardarbības vilni, un varasiestādes lēš, ka tolaik tika nodarīti simtos miljonos eiro mērāmi zaudējumi. Kopš tā laika anarhisti katru gadu Grigotopula nāves gadadienā mēģina Atēnās sarīkot plašas nekārtības.

foto: REUTERS/SCANPIX

15 gadus vecais Aleksandrs Grigoropuls tika nošauts 2008. gada 6. decembrī. Incidents sākās, kad pusaudžu grupa apmētāja policijas patruļas mašīnu ar akmeņiem. Atbildot uz to, viens no policijas darbiniekiem izšāva, nogalinot Grigoropulu. Vēlāk policists Epaminonds Korkoness apgalvoja, ka šāvis gaisā, bet lode zēnam trāpījusi rikošetā.

Lai gan ballistiskās ekspertīzes slēdziens liecina, ka pusaudzis miris no rikošetā lidojošas lodes, aculiecinieki tiesā paziņoja, ka policists tēmēja tieši uz pusaudžiem.

Grieķijas tiesa policistu Korkonesu atzina par vainīgu pusaudža slepkavībā, bet viņa kolēģi- par vainīgu nozieguma līdzdalībā.

Protesti Grieķijā policistu nošautā pusaudža Aleksandra Grigoropula nāves 11. gadadienā

gallery icon
26

Tēmas