foto: AFP/Scanpix
Izraēlas gaisa triecienā nogalināts vēl viens "Islāma džihāda" komandieris
Radikālā grupējuma "Islāma džihāds" kaujinieki piedalās sava līdera bērēs.
Pasaulē
2019. gada 14. novembris, 13:58

Izraēlas gaisa triecienā nogalināts vēl viens "Islāma džihāda" komandieris

Jauns.lv / LETA

Izraēlas armija ceturtdien paziņojusi, ka nakts triecienā Gazā nogalināts vēl viens radikālā grupējuma "Islāma džihāds" komandieris, bet palestīniešu amatpersonas ir ziņojušas, ka triecienā gājuši bojā astoņi vienas ģimenes locekļi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izraēlas armijas preses pārstāvis Aviačajs Adraē sacīja, ka Rasmi abu Malhuss nogalināts uzlidojumā Gazas joslas Deiralbalahai pirms ceturtdienas rītā spēkā stājās pamiers.

Savukārt islāmistu grupējuma "Hamas" kontrolētās administrācijas Veselības ministrija iepriekš paziņoja, ka Izraēlas gaisa triecienā ģimenes mājā nogalināti astoņi Abu Malhusa ģimenes locekļi.

foto: AFP/Scanpix
Radikālā grupējuma "Islāma džihāds" kaujinieki piedalās sava līdera bērēs.

Jau vēstīts, ka starp Izraēlu un palestīniešu kaujiniekiem Gazas joslā noslēgts pamiers, kas stājies spēkā ceturtdien plkst.5.30. Pamiers noslēgts ar Ēģiptes starpniecību, un tam piekrituši visi palestīniešu grupējumi, arī "Islāma džihāds", norādīja ēģiptiešu amatpersona.

Pamiera noteikumi paredz, ka palestīniešu grupējumiem Gazas joslā jāpārtrauc Izraēlas apšaudīšana un "jāuztur miers" demonstrāciju laikā. savukārt Izraēla apņēmusies pārtraukt uzlidojumus Gazas joslai un "uzturēt pamieru" arī palestīniešu demonstrāciju laikā, pavēstīja ēģiptiešu avots.

Tikmēr saņemtas ziņas, ka saskaņā ar islāmistu grupējuma "Hamas" kontrolētās administrācijas Veselības ministrijas datiem Izraēlas uzlidojumos Gazas joslai kopš otrdienas nogalināti 32 palestīnieši.

Savukārt Izraēla ziņo, ka reģistrējusi vairāk nekā 350 no Gazas joslas izšautas raķetes. Tomēr izraēliešu pusē upuru nav, lai gan mediķi ziņo, ka snieguši palīdzību 48 viegli ievainotajiem.