foto: MARK CROMPTON via REUTERS
Pilots Amsterdamas lidostā sarīko masu histēriju, netīšām paziņojot, ka lidmašīna tiek nolaupīta
Cilvēki Šipholas lidostā
2019. gada 7. novembris, 13:33

Pilots Amsterdamas lidostā sarīko masu histēriju, netīšām paziņojot, ka lidmašīna tiek nolaupīta

Jauns.lv

Spraiga situācija vakar izveidojusies Amsterdamas Šipholas lidostā - pēc ziņas par kompānijas "Air Europa" lidmašīnas nolaupīšanu lidostā ieradusies militārā policija, tikuši evakuēti pasažieri, apkārt valdījis milzu haoss. Tomēr iemesls tracim bijis gaužām nenopietns.

Ziņas par ārkārtas situāciju Amsterdamas lidostā ātri vien izplatījās arī citu valstu medijos. Internets pieplūda ar aculiecinieku video, kuros redzami pārbijušies cilvēki, bruņoti policisti un apsargi. Lidostā gaidošie pasažieri sūdzējās par neziņu un haosu, kas izveidojusies, klīda baumas, ka lidostā manīts uzbrucējs ar nazi.

"Nolaupītajā" lidmašīnā, kas gatavojusies ceļam no Amsterdamas uz Madridi, atradušies 27 cilvēki.

foto: AP/Scanpix
Lidmašīnā atradušies 27 cilvēki

Tomēr neilgi pēc ārkārtas situācijas iestāšanās tapa zināms, ka iemesls tai bijis gluži nevainīgs - pilots, apmācot jauno darbinieku, bija netīšām nospiedis pogu, kas ziņo par lidmašīnas nolaupīšanu, ziņo Nīderlandes medijs "De Telegraaf". Abi darbojušies ar transponderu - komunikācijas sistēmu, caur kuru, izmantojot 4 simbolu kodu, tiek ziņots par ārkārtas situāciju.

Aviācijas eksperti gan uz šo attaisnojumu raugās skeptiski, jo transponderu neesot iespējams izmantot, lidmašīnai atrodoties uz zemes, kā tas bijis arī tobrīd.

foto: REUTERS/SCANPIX
Policija Šipholas lidostā

Atbildot uz aculiecinieku sacīto, ka cilvēki lidostā panikā klieguši, Nīderlandes policija uzsvēra, ka pasažieri un lidmašīnas apkalpe notiekošā laikā tikusi droši evakuēta. Tomēr aculiecinieki stāsta, ka sajūtas bijušas biedējošas - viņi drošības apsvērumu dēļ nav varējuši pārvietoties, turklāt valdījusi neziņa par to, kas noticis.