foto: EPA/Scanpix
Kalifornijā cilvēkiem liek evakuēties - sācies ugunsgrēks, kas strauji izplešas
Ugunsgrēka dēļ Kalifornijā jāevakuējas simtiem cilvēku.
2019. gada 24. oktobris, 23:37

Kalifornijā cilvēkiem liek evakuēties - sācies ugunsgrēks, kas strauji izplešas

Jauns.lv / LETA

Kalifornijas štata Sonomas apgabalā simtiem cilvēku dots rīkojums evakuēties, jo strauji izplatās ugunsgrēks, kas sākās trešdien.

Spēcīgā vēja rezultātā ugunsgrēks izpleties jau gandrīz 4050 hektāru platībā, liecina Kalifornijas Mežsaimniecības un ugunsgrēku novēršanas departamenta publiskotā informācija.

Rīkojums par obligātu evakuēšanos pašreiz attiecināts uz aptuveni 900 cilvēkiem.

Pagaidām nav ziņu, ka ugunsgrēkā kāds cilvēks būtu cietis.

Lai novērstu ugunsgrēku izraisīšanos no bojātām elektroapgādes līnijām, ASV komunālo pakalpojumu uzņēmums "Pacific Gas and Electric" (PG&E) spēcīgā vēja dēļ atslēdzis elektropiegādi vairāk nekā 150 000 iedzīvotāju Kalifornijas ziemeļos.

Tiek uzskatīts, ka 2018.gada novembrī postošo ugunsgrēku Paradaizā, Kalifornijas štata Bjūtas apgabalā, izraisīja pārrautas elektroapgādes līnijas. Šajā ugunsgrēkā dzīvību zaudēja 85 cilvēki un tas tiek uzskatīts par postošāko ugunsgrēku, kāds jebkad noticis Kalifornijā.

Kalifornijas Mežsaimniecības un ugunsgrēku novēršanas departamenta aplēses liecina, ka ugunsgrēku sezona Ziemeļkalifornijā kļuvusi par 75 dienām garāka, kas, domājams, izskaidrojams ar klimata pārmaiņām, kā rezultātā sausuma periodi kļuvuši garāki.