foto: Sputnik/Scanpix
Simtiem cilvēku Saratovā apglabā 9 gadus veco Lizu - meiteni, kuras slepkavība šokēja visu Krieviju
Cilvēku sanestos ziedus un rotaļlietas uz kapiem nācās vest ar furgonu - tik daudz to bija, pieminot slepkavības upuri.
2019. gada 13. oktobris, 20:29

Simtiem cilvēku Saratovā apglabā 9 gadus veco Lizu - meiteni, kuras slepkavība šokēja visu Krieviju

Jauns.lv

Krievijas pilsētā Saratovā svētdien notika atvadas no deviņus gadus vecās meitenītes Lizas Kiseļovas, kuru nogalināja vietējais iedzīvotājs, iepriekš sodītais 35 gadus vecais Mihails, vēsta Krievijas medijs "Vesti".

Saratovā cilvēki atvadās no 9 gadus vecās Lizas, kuras slepkavība šokēja Krieviju

gallery icon
13

Mazo bērnu šonedēļ atrada mirušu - noslepkavotu kādā garāžā Saratovā. Aizdomās par šo noziegumu aizturēts 35 gadus vecs vīrietis, kurš nodarījumā arī atzinis savu vainu. Atvadas no mirušās Ļizas ilga divas stundas, un tajās piedalījās vairāki simti saratoviešu. Meiteni izvadīja no katedrāles uz Storoževskas kapiem, kur viņa atdota zemes klēpim.

Liela daļa sanākušo bija cilvēki, kas bez vēsts pazudušo meiteni pilsētā meklēja vairākas dienas. Cilvēku atnesto ziedu, mantiņu un svecīšu bijis tik daudz, ka neesot pieticis vietas ap meitenes zārku. Cilvēki katedrālē ielaisti pa desmit, lai neveidotos pārāk liels sērojošo pūlis. Atvadas apsargāja Krievijas policijas pārstāvji, un klāt bija arī mediķu brigādes gadījumā, ja kādam no sērojošajiem kļūst slikti.

Jauns.lv jau vēstīja, ka šonedēļ Saratovu satricināja mazas meitenes slepkavība. Aizturēts ir 35 gadus vecais Mihails Tuvatins, kuram šobrīd piemērots apcietinājums uz diviem mēnešiem. 

Par ko ir stāsts

Apcietinātā tēvs Krievijas presei paudis, ka dēls savu miesīgu tēvu savulaik apzadzis. Mihails Tuvatins, kuram ir tāds pats vārds kā dēlam, sarunā ar Krievijas presi atklājis, ka viņš pats vairākkārt kļuvis par savas atvases zādzību upuri. 

Deviņus gadus vecās Lizas K. slepkavas tēvs no Saratovas pastāstīja portālam "Life" pastāstīja, ka dēls viņu un ģimeni apzadzis, turklāt vairākas reizes. Mihails savu dēlu nekautrējās saukt par "žurku" un "riebekli".

Saratovas iedzīvotājs atklāja, ka ar Mihaila māti nedzīvo kopā jau 30 gadus, bet ar dēlu viņam praktiski neesot bijis kontakta, tas gan viņam nav traucējis trīs reizes apzagt miesīgu tēvu, piesavinoties viņa ikonas.

“Viņš kādu reizi atnāca pie manis, ieraudzīja rezerves atslēgas, nozaga tās, citā dienā ieradās pie manis darbā, pārbaudīja, vai es tur esmu, atgriezās dzīvoklī un nozaga ikonas,” stāsta Mihaila tēvs. "Visu mūžu viņš bija žurka! Viņš visu mūžu sevi uzskatīja par baigo gudrinieku, bet apkārtējos par muļķiem," stāsta slepkavas tēvs.

Bažas par deviņus gadus veco Lizu no Saratovas radās jau 9. oktobrī, kad viņa devās ceļā uz skolu, taču galamērķī tā arī nenonāca. Meitenes meklēšanā piedalījās vairāk nekā 2000 cilvēku, taču situācija atrisinājās traģiski – tika atrastas meitenes mirstīgās atliekas ar vardarbības pazīmēm.

Baidoties no tā, ka Lizu varētu neizdoties atrast dzīvu, brīvprātīgie meklētāji sāka pārmeklēt ēkas, tostarp garāžas, kuras atradās blakus ceļam uz skolu.

Pēc divām dienām vienā no garāžām meiteni atrada mirušu, ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Pavisam drīz tika aizturēts arī aizdomās turamais – kāds 1984. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs vārdā Mihails Tuvatins Viņš slepkavībā ātri vien atzinās.

Tikmēr Mihaila māte turpina noliegt, ka viņas dēls būtu pastrādājis šo šausmīgo noziegumu. Viņa saka, ka viņas dēls ir labs, gudrs un strādīgs.