foto: LETA
Tallinas "Bolt" taksists, kurš filmēja klientus: "Traci ceļ tie, kuriem ir ko slēpt"
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2019. gada 11. oktobris, 15:17

Tallinas "Bolt" taksists, kurš filmēja klientus: "Traci ceļ tie, kuriem ir ko slēpt"

Jauns.lv

Tallinas “Bolt” taksists, kurš automašīnas salonā bija izvietojis kameru, lai filmētu klientus un par to tika atlaists uzskata, ka šādi mēri no viņa puses ir nepieciešami, lai konfliktsituācijās nonāktu pie taisnības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Es uzskatu, ka traci ceļ tikai tie, kuriem ir ko slēpt. Uzvedieties pieklājīgi un nebūs par ko sarkt. Kā jūs nesaprotat, ka taksistam video ieraksts ir vienīgais veids kā konfliktsituācijā pierādīt savu taisnību,” “Postimees” sacījis taksists.

Viņš atzīmējis, ka laikā, kad pirms diviem gadiem sācis strādāt “Taxify”, jau tad uz tās durvīm bijusi uzlīme ar norādi, ka tiek veikta filmēšana. Jautājumu un brīdinājumu neesot bijis.

“Tagad, pēc raksta publikācijas tā vietā, lai aizstāvētu savu vadītāju, “Bolt” vadība paiet maliņā un izmet mani. Kā rodas kaut kādas problēmas, viņi slēpjas krūmos un vadītājs cenšas pats izkļūt no situācijas,” sacījis taksists.

Jauno pasažieri, kas pievērsusi mediju uzmanību tam, ka taksometrā veikta filmēšana, taksists vaino tajā, ka viņa uzreiz neko nav teikusi šoferim: “Ja klienti prasa nefilmēt – nav problēmu, kameru izslēdzu.”

Jaunā sieviete “Postimees” vērusies pēc tam, kad pēkšņi aptvērusi - automašīnā uzstādīta kamera, ka filmē salonā notiekošo.

“Brauciena laikā kādā brīdī pamanīju, ka automašīnā uzstādīts ekrāns, kur vienā pusē redzams video reģistrators, bet otrā - salonā notiekošais. Bija nepatīkami redzēt sevi kameras ekrānā, kur redzams bija ne tikai vadītājs, bet arī es,” sūdzējusies sieviete.

“Bolt” preses sekretāre Karīna Kaze apliecinājusi, ka uzņēmums ar klientu filmēšanu nenodarbojas un līdzīga veida informāciju neievāc.

“Tajā pašā laikā mēs neaizliedzam vadītājiem veikt filmēšanu, ja to dara nepārkāpjot likumu,” sacījusi firmas pārstāve, piebilstot – ja vadītājs vēlas veikt filmēšanu automašīnas salonā, viņam klients par to jāinformē, lai nepārkāptu personas datu apstrādes noteikumus.