foto: REUTERS/SCANPIX
Masačūsetsa kļūst par pirmo štatu, kurā aizliegtas jebkādas e-cigaretes
2019. gada 25. septembris, 07:51

Masačūsetsa kļūst par pirmo štatu, kurā aizliegtas jebkādas e-cigaretes

Jauns.lv / LETA

Masačūsetsa otrdien kļuva par pirmo ASV štatu, kur ir aizliegta jebkādu elektronisko cigarešu tirdzniecība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šis aizliegums, kas stājās spēkā nekavējoties, ir noteikts līdz nākamā gada 25.janvārim, paziņoja štata gubernators Čārlijs Beikers, kurš ir izsludinājis ārkārtas stāvokli sabiedrības veselības jomā saistībā ar e-cigaretēm. 

Masačūsetsa ir gājusi tālāk nekā daži Mičiganas un Ņujorkas štati, kuros šomēnes tika aizliegtas tikai aromatizētās e-cigaretes. 

Jebkādu e-cigarešu aizliegums no jūlija ir noteikts arī Kalifornijas štata Sanfrancisko pilsētā, bet Masačūsetsā tas ir spēkā visā štata teritorijā.

"Šī sabiedrības veselības ārkārtas stāvokļa mērķis ir uz laiku apturēt visu veipošanas produktu tirdzniecību, lai mēs kopā ar mūsu medicīnas ekspertiem varētu noskaidrot, kāpēc cilvēki saslimst un kā labāk regulēt šos produktus, lai aizsargātu mūsu iedzīvotāju veselību," sacīja Beikers. 

ASV pēdējās nedēļās ir piemeklējis ar veipošanu saistītu smagu plaušu slimību vilnis, kurā saslimuši simtiem cilvēku un septiņi miruši. 

Masačūsetsā ir reģistrēti trīs apstiprināti un divi iespējami šādas saslimšanas gadījumi, un apmēram 50 citi gadījumi vēl tiek analizēti. 

Saskaņā ar 2017.gadā publicētu pētījumu Masačūsetsā 20% vidusskolēnu lieto e-cigaretes, bet tās ir izmēģinājuši 41%.

E-cigarešu pārdošana ASV sākotnēji tika atļauta cilvēkiem, kas sasnieguši vismaz 18 gadu vecumu. 2018.gada beigās šis minimālais vecums tika palielināts līdz 21 gadam.  

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās