foto: AFP/Scanpix
Honkongas policija pret protestētājiem laiž darbā asaru gāzi un ūdens lielgabalus
Pasaulē
2019. gada 31. augusts, 21:40

Honkongas policija pret protestētājiem laiž darbā asaru gāzi un ūdens lielgabalus

Jauns.lv / LETA

Honkongas policija sestdien laida darbā asaru gāzi un ūdens lielgabalus ar zili iekrāsotu ūdeni, vēršoties pret protestētājiem, kuri pulcējušies pie Likumdošanas padomes ēkas, neraugoties uz policijas lēmumu aizliegt šai dienā paredzēto plašo demonstrāciju.

Demonstranti savukārt meta policijas virzienā ķieģeļus un Molotova kokteiļus un zibināja lāzerpildspalvas, bet lielākā daļa no viņiem sāka atkāpties, izplatoties ziņām par policijas papildspēku tuvošanos. Policija ap parlamentu izveidojusi plašu barjeru joslu un vietumis bloķējusi ielas, lai neļautu protestētāju plūsmai virzīties uz valdības ēkām.

Protesti Honkongā turpinās jau trīspadsmito nedēļas nogali. Sestdien bija paredzēts rīkot demonstrāciju, pieminot tieši pirms pieciem gadiem pieņemto Ķīnas lēmumu neļaut ievēlēt Honkongas līderi tiešās demokrātiskās vēlēšanās, kurš ievadīja tā dēvētos Lietussargu kustības protestus 79 dienu garumā.

Kā ziņots, piektdien policija aizliedza šo demonstrāciju un aizturēja vairākus demokrātijas aktīvistu līderus un likumdevējus.