foto: REUTERS/SCANPIX
Divas dienas vētrā un bez atbilstoša ekipējuma: ceļotājs izdzīvojis pēc apmaldīšanās Pireneju kalnos
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2019. gada 14. augusts, 15:40

Divas dienas vētrā un bez atbilstoša ekipējuma: ceļotājs izdzīvojis pēc apmaldīšanās Pireneju kalnos

Jauns.lv

Kādam vīrietim no Spānijas kāpiens vienā no Pireneju kalnu grēdas virstonēm Francijā teju beidzies letāli. Pēc apmalīšanās un vētras pārciešanas kalnos 54 gadus vecam vīrietim tomēr izdevies izglābties, ziņo "The Local".

Vīrietis kopā ar ģimenes locekļiem bija devies pārgājienā, lai sasniegtu 3 200 metru augsto Pic Long virsotni Francijā. Pēc pirmajām 13 stundām Manuela ģimene nolēma ceļu tomēr neturpināt, tāpēc vīrietis tālāk devās viens.

Manuels savu mugursomu ar aprīkojumu un mobilo telefonu atstāja pie ģimenes, jo plānoja drīzumā atgriezties. Pēc virsotnes sasniegšanas viņš devās atpakaļ, tomēr kļūdaini nogriezās uz nepareizo pusi un apmaldījās. 

Vīrieša ģimenei izdevās nokļūt tuvējā pilsētā un par notikušo pavēstīt glābējiem, kuri vīrieti meklēja divas dienas. Manuels kalnā atradās bez atbilstoša ekipējuma un apģērba, turklāt  nakts laikā kalnos sākusies vētra.

Glābēji vīrieša ģimeni brīdinājuši, aicinot sagatavoties ļaunākajam, tomēr pēc divām dienām Manuels pats pārradies vietējā pilsētiņā - pārguris, izbadējies, taču sveiks un vesels.

"Pēc tik ilgiem meklējumiem atrast cilvēku, kas izdzīvojis tik briesmīgos apstākļos, patiešām ir izņēmums," norādījis glābšanas komandas pārstāvis, atklājot, ka visi ir ļoti priecīgi par šādu iznākumu.