foto: AFP/Scanpix
Ārvalstu pilsoņiem, kas bijuši Ziemeļkorejā, iebraukšanai ASV būs nepieciešamas vīzas
Tūristi no Ķīnas Ziemeļkorejā pozē fotogrāfijām.
Pasaulē
2019. gada 6. augusts, 11:13

Ārvalstu pilsoņiem, kas bijuši Ziemeļkorejā, iebraukšanai ASV būs nepieciešamas vīzas

Jauns.lv / LETA

Savienotās Valstis aizliegušas iebraukt ASV bez vīzas tiem ārvalstu pilsoņiem, kas pēdējos astoņos gados apmeklējuši Ziemeļkoreju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ASV atļauj pilsoņiem no 38 valstīm, tostarp arī Latvijas, iebraukt valstī bez vīzas uz laiku līdz 90 dienām.

Taču tas neattiecas uz šo valstu pilsoņiem, kas kopš 2011.gada 1.marta apmeklējuši Irāku, Irānu, Jemenu, Lībiju, Sīriju, Somāliju, Sudānu un tagad arī Ziemeļkoreju. Lai varētu iebraukt ASV, viņiem būs jāsaņem vīza, liecina pirmdien publiskotā informācija ASV Muitas un robežapsardzes biroja mājaslapā.

Ziemeļkorejas 70 gadu jubilejas svinību militārā parāde

ar godu valsts 70 gadu jubilejai Ziemeļkorejā šodien notikusi militārā parāde, bet atšķirībā no iepriekšējiem gadiem tajā nav izrādītas tālas ...

gallery icon
82

Ziemeļkorejas iekļaušana šajā izņēmumu sarakstā ietekmēs desmitiem tūkstošiem cilvēku, kā arī apslāpēs Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina cerības veicināt dienvidkorejiešu tūrismu uz Ziemeļkoreju. Arī Dienvidkoreja ir starp valstīm, kuru pilsoņi var ieceļot ASV bez vīzas.

Dienvidkorejas mediji norādījuši, ka ASV lēmums varētu skart arī ietekmīgus uzņēmējus, tostarp Dienvidkorejas kompānijas "Samsung Electronics" uzraudzības padomes priekšsēdētāja vietnieku, šī uzņēmuma faktisko vadītāju Ļi Džējonu, kurš pavadīja Munu uz samitu Phenjanā pērnā gada septembrī.

Ieskats noslēgtās Ziemeļkorejas veikalos

Liela daļa pārtikas produktu tiek ražota pašā Ziemeļkorejā, savukārt vairums nepārtikas preču - apavi, drēbes, rotaļlietas, tehnika - ievesta no ...

gallery icon
22

"Samsung" preses pārstāvis atteicās sniegt komentārus.

ASV pilsoņiem kopš 2017.gada ir aizliegts doties uz Ziemeļkoreju. Aizliegums tika noteikts pēc tam, kad ASV smagā stāvoklī tika nogādāts no Ziemeļkorejas cietuma atbrīvotais amerikāņu students Oto Vormbīrs, kurš tā arī neatguvās no komas un dažas dienas vēlāk nomira.

Ziemeļkorejas ikdiena: drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

Ziemeļkorejas ikdiena - drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

gallery icon
66