foto: AFP/Scanpix
Plūdos un zemes nogruvumos Nepālā gājuši bojā vismaz 43 cilvēki
Pasaulē
2019. gada 14. jūlijs, 10:54

Plūdos un zemes nogruvumos Nepālā gājuši bojā vismaz 43 cilvēki

Jauns.lv / LETA

Musonu lietusgāžu izraisīti plūdi un zemes nogruvumi Nepālā divu pēdējo dienu laikā prasījuši vismaz 43 cilvēku dzīvību un vēl 24 cilvēki šobrīd tiek uzskatīti par pazudušiem, svētdien paziņojušas amatpersonas.

20 cilvēkiem sniegta medicīniskā palīdzība, bet aptuveni 1100 izglābti no plūdu apdraudētajām vietām. Daudzviet ceļi kļuvuši neizbraucami.

Nepālas Hidroloģijas un meteoroloģijas dienests brīdinājis, ka valsts dienviddaļā vēl var pārplūst lielākās upes, aicinot cilvēkus sekot situācijai un vajadzības gadījumā patverties augstākās vietās.

foto: Zumapress/Scanpix

Plūdi un dubļu lavīnas izraisījušas plašus postījumus arī citviet reģionā. Indijas amatpersonas ziņojušas par vismaz desmit bojāgājušajiem un vairāk nekā miljonu cilvēku, ko valsts ziemeļaustrumos nopietni ietekmējušas musonu lietavu sekas. Bojāgājušo skaitā ir arī divi skolasbērni, kas nakts laikā aprakti zem drupām, sabrūkot skolas internātam. Asamas štatā aptuveni 900 000 cilvēkiem applūdušas mājas un tūkstošiem cilvēku izmitināti valdības iekārtotās apmetnēs.

Tēmas