foto: REUTERS/SCANPIX
Taizemē smēķēšanu mājās nu pielīdzina vardarbībai
Taizemē bērnu mirstība smēķējošu vecāku ģimenēs ir divreiz augstāka un 49% ģimeņu, kur ir smēķētājs, cieš no vardarbības.
Pasaulē
2019. gada 7. jūlijs, 07:36

Taizemē smēķēšanu mājās nu pielīdzina vardarbībai

Kas Jauns Avīze

Taizemē 20. augustā spēkā stāsies likums, kas smēķēšanu mājās pielīdzinās sadzīves vardarbībai. “Smēķēšana ģimenē var pasliktināt attiecības, ja bērni un sievas negrib būt blakus.

Ģimenes locekļi var ciest no pasīvās smēķēšanas,” skaidro Sieviešu lietu un ģimenes attīstības departamenta ģenerāldirektors Lertpanja Buranabandits. Jaunā kārtība par ģimeni atzīst visus, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā. Sadzīves vardarbība nozīmē kaitējumu ģimenes locekļu ķermenim, prātam, veselībai, cieņai un reputācijai.

Sods smēķētājiem gan nav precīzi noteikts, tiesa var likt pārkāpējam apmeklēt kursus. Mahidola universitātes profesors Ronačhajs Kongsakons norāda, ka bērnu mirstība smēķējošu vecāku ģimenēs ir divreiz augstāka un 49% ģimeņu, kur ir smēķētājs, cieš no vardarbības.

Taizemē ir aizliegts smēķēt restorānos, pludmalēs un citās sabiedriskās vietās, bet elektroniskās cigaretes aizliegtas pilnībā.