Pasaulē
2019. gada 4. jūlijs, 06:16

“Aeroflot” lidmašīnas avārijā cietušajam liek divreiz apmaksāt bagāžu, kuru beigās tāpat nozaudē

Jauns.lv

Noskaidrojies, ka lidsabiedrība “Aeroflot” piespiedusi divreiz par bagāžu samaksāt kādam vīrietim, kurš atzīts par cietušo 5. maijā notikušajā aviokatastrofā Šeremetjeva lidostā, taču pēcāk to tik un tā pazaudējusi. Lidmašīnā avārijas brīdī atradās 78 cilvēki, no kuriem 41 gāja bojā. Speciālisti uzskata, ka upuru varētu būt bijis mazāk, ja vien katastrofas laikā pasažieri nebūtu par visu varu centušies izglābt savus ceļojuma koferus.

Visnotaļ savādais stāsts par nedienām ar bagāžu sākumā parādījies kādā ar komerciālo aviāciju saistītā forumā, kur to ievietojis lietotājs ar segvārdu “Omburbur”, ziņo krievu medijs “The Insider”.

Medijam gan izdevies noskaidrot, ka ar konkrēto segvārdu forumā raksta SSJ-100 lidmašīnas sadegšanā uz skrejceļa par cietušo atzītais pasažieris Oļegs Molčanovs.

Pēc katastrofas viņa sievas čemodānu “Aeroflot” nosūtīja uz Murmansku, kur pāris dzīvo, taču Oļega koferis netika nosūtīts, jo lidaparātam degot, sadega tam klāt piestiprinātā bagāžas birka.

Piespiež maksāt divreiz

Lai atpazītu un dabūtu atpakaļ savu koferi, vīrietim bijis jādodas uz Maskavu un jātiekas ar izmeklētājiem, taču lidojums uz Maskavu iekritis tad, kad Šeremetjeva lidostu pārņēmuši plūdi.

Rezultātā Oļegs gandrīz vai nokavējis tikšanos ar izmeklētājiem, taču beigās savu čemodānu dabūjis un atgriezies lidostā, lai dotos mājup uz Murmansku.

“Braucu uz terminālu V. Visi stāv, ūdens teju līdz ceļgaliem, līdz lidojumam vēl 50 minūtes. Reģistrācijā skaidroju, ka, lai arī man rokās ir bagāža, mana biļete ir bez bagāžas, jo noticis tā un šitā... man atbild, ka viņus tas neinteresē – lai eju maksāju divarpus tūkstošus. Devos maksāt, taču tur atkal rinda, iekāpšana jau tuvojas beigām. Aviokompānijas pārstāvjiem tas neinteresē,” “The Insider” stāsta Oļegs.

Tādā veidā “Aeroflot” piespieda nesenajā katastrofā cietušo pasažieri maksāt par bagāžu otrreiz, jo koferis, kurš tika izvilkts no degošās lidmašīnas, pēcāk ticis reģistrēts kā veiksmīgi nogādāts galapunktā, neskatoties uz to, ka laineris sadega uz skrejceļa.

Dubultā apmaksātā bagāža tiek nozaudēta

Jau tā neveiksmīgo situāciju sarežģījis tas, ka tehnisku problēmu dēļ apmaksāt bagāžu tobrīd varējis vien skaidrā naudā, kuras Oļegam neesot bijis. Tā nu nācies pieņemt kāda izpalīdzīga blakusstāvētāja finansiālo palīdzību.

Pēc neveikla brauciena ar lidostas autobusu, kura šofera asās bremzēšanas dēļ uz grīdas pakritušas vairākas sievietes, Oļegs nonācis lidmašīnā un pavisam drīz arī veiksmīgi nolaidies Murmanskā.

Taču izrādījies, ka apskrambātais koferis viņam līdzi nav atlidojis – to, kopā ar daudzu citu pasažieru bagāžu “Aeroflot” nozaudējis. Kā ziņo krievu medijs, 29. un 30. jūnijā lidsabiedrība kopumā galamērķī nav spējusi nogādāt ap 9000 bagāžas vienību.

Tas skaidrots ar spēcīgajām lietusgāzēm, kuras appludinājušas lidostu un kā rezultātā saplīsusi arī bagāžas lenta.

Krievija sēro par "Aeroflot" lidmašīnas katastrofas upuriem

gallery icon
39

Krievijas nacionālās aviokompānijas "Aeroflot" iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna 5.maijā bija izlidojusi uz Murmansku, bet pēc 28 minūšu lidojuma atgriezās Šeremetjevā un avārijas nolaišanās laikā aizdegās. Lidmašīnā avārijas brīdī atradās 78 cilvēki, no kuriem 41 gāja bojā.

Fotogrāfijās no Maskavas Šeremetjevas lidostas, kur 5. maijā nolaišanās laikā avarējot “Aeroflot” lidaparātam bojā gāja 41 pasažieris, atklājusies satraucoša aina, proti, daļa panikā bēgošo pasažieru līdzi bija paspējuši paķer savu rokas bagāžu.

Lai gan tā šķiet dabiska reakcija – panikā glābt gan sevi, gan savas personiskās mantas, aviācijas eksperti norādījuši uz skaudro patiesību – nāves gadījumu skaits "Sukhoi Superjet 100" katastrofā varētu būt ievērojami zemāks, ja vien pasažieri nebūtu par visu varu centušies izglābt savus ceļojuma koferus. 

Diemžēl tas, kas notika Maskavas Šeremetjevas lidostā ir tikai viens no daudzajiem traģiskajiem notikumiem, kuros dzīvību zaudējušo skaits varēja būt mazāks, ja vien pasažieri panikā nebūtu rīkojušies neapdomīgi.