foto: EPA/Scanpix
Bērns satīts palagā un ar virvi piesiets pie cementa bloka - ezera dzīlēs atrasts septītais Kipras sērijveida slepkavas upuris
Pasaulē
2019. gada 13. jūnijs, 13:59

Bērns satīts palagā un ar virvi piesiets pie cementa bloka - ezera dzīlēs atrasts septītais Kipras sērijveida slepkavas upuris

Jauns.lv

Izmeklētāji Kiprā atraduši septītā Kipras sērijveida slepkavas upura mirstīgās atliekas, ziņo raidorganizācija BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sešus gadus vecās Sjeras Granzes mirstīgās atliekas atrastas Memi ezerā, kas atrodas uz dienvidrietumiem no valsts galvaspilsētas Nikosijas. Tiek uzskatīts, meitenīte bijusi septītais un pēdējais Kipras sērijveida slepkavas upuris.

foto: EPA/Scanpix

"Ir atrastas cilvēka mirstīgās atliekas un notikuma vietā strādā patologi," policijas pārstāvis atklājis medijiem.

Bērna ķermenis tika atrasts trešdien. Sešus gadus vecā meitene bija ietīta palagā un ar virvi piesieta pie cementa bloka, ziņo "The Independent". Slepkava bērna ķermeni iemetis ezerā pēc tam, kad nogalinājis viņas māti Mēriju Rouzu Tibursio.

foto: EPA/Scanpix

Trīsdesmit piecus  gadus vecais Kipras grieķu armijas virsnieks Niks Metakss, kas atzinies septiņās slepkavībās, tika aizturēts šā gada aprīlī aizdomās par piecu pieaugušu sieviešu un divu bērnu slepkavību. Abu nogalināto bērnu mātes bija Metaksa upuri.

Metakss sadarbojies ar likumsargiem upuru mirstīgo atlieku meklēšanā. Vīrietis norādījis precīzu informāciju ar vietas koordinātēm, kur Memi ezerā iemetis sešus gadus veco Sjeru.

foto: AFP/Scanpix
35 gadus vecais Kipras grieķu armijas virsnieks Niks Metakss, kas atzinies septiņās slepkavībās, tika aizturēts šī gada aprīlī aizdomās par piecu pieaugušu sieviešu un divu bērnu slepkavību.

Lielākā daļa Metaksa upuru, ar kurām viņš iepazinies tiešsaistē, strādāja par apkopējām Kiprā un pazuda laika posmā no 2016.gada septembra līdz 2018.gada augustam.

Kipras sērijveida slepkavas lieta tiek uzskatīta par vienu no šausminošakajiem pēdējā laika notikumiem valstī. 

Pieaugot sašutumam par varas iestāžu paviršu reakciju uz septiņu ārzemju sieviešu un meiteņu slepkavībām, Kipras prezidents Niks Anastasiadis atcēla no amata valsts policijas priekšnieku Zahariju Hrizostomu. Savukārt, izskanot pārmetumiem par trūkumiem bezvēsts pazudušo personu lietu izmeklēšanā, Kipras tieslietu ministrs Jons Nikolau atkāpies no amata.

Šīs slepkavības nāca gaismā aprīļa vidū, kad pēc neparasti spēcīgām lietusgāzēm 38 gadus vecās filipīnietes Mērijas Rouzas Tibursio līķis uzpeldēja pamestā šahtā, kur tas bija paslēpts. Tika uzsākta slepkavības izmeklēšana, kas noveda līdz armijas kapteiņa Metaksa aizturēšanai 18.aprīlī.

Dažas dienas pēc tam varasiestādes šajā šahtā atrada arī 28 gadus vecās filipīnietes Arianas Palanasas Losano līķi. Aizdomās turētais tad aizveda izmeklētājus uz aku pie armijas šautuves Nikosijas tuvumā, kur policija tur atrada trešo upuri – neidentificētu Āzijas izcelsmes sievieti.

Ceturtās sievietes mirstīgās atliekas tika atrastas čemodānā, kas bija nogremdēts toksiskā mākslīgā ezerā blakus raktuvei uz dienvidrietumiem no Nikosijas. Arī piektā un sestā upura līķi atrasti ezeros.

Prezidents ir "izteicis savu nožēlu par šausmīgajiem noziegumiem un atvainojies Valsts un Kipras tautas vārdā šo valstu pārstāvjiem", paziņoja valdības preses sekretārs Prodroms Prodromu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas