foto: AP/Scanpix
5 nogalinātu bērnu māte ASV lūdz apžēlot slepkavu, jo "bērni viņu mīlējuši"
Nogalināto bērnu māte Ambera Kaizera.
2019. gada 12. jūnijs, 11:37

5 nogalinātu bērnu māte ASV lūdz apžēlot slepkavu, jo "bērni viņu mīlējuši"

Jauns.lv

ASV Dienvidkarolīnas štatā aizvadīta tiesas prāva, kurā skatīta 37 gadus vecā Tima Džounsa lieta - vīrietis dusmu uzplūdā nogalinājis savus 5 bērnus. Pašlaik tiesa lemj, vai vīrietim piemērot nāvessodu, vai ieslodzīt uz mūžu cietumā. Viedokli paudusi arī nogalināto bērnu māte, kura lūdz, lai bijušais vīrs tiek pasargāts no nāves soda, ziņo raidorganizācija "BBC".

"Es tagad dzirdu, ko piedzīvoja mani bērni, un kā viņi cieta," tiesas sēdē pauda nogalināto bērnu māte Ambera Kaizera. "Kā māte, ja es to varētu, es noplēstu viņam seju. Tā darītu māte manī, tā būtu lāču mamma."

Tomēr, tā kā Kaizera bijusi nāves soda pretiniece visu savu dzīvi, arī šajā gadījumā, lai gan izjūt naidu pret savu bijušo vīru, viņa tomēr neizvēlētos sodīt viņu ar nāvi.

"Viņš neizrādīja maniem bērniem žēlastību," turpina Kaizera, "bet mani bērni viņu mīlēja, un tagad es runāju viņu vārdā, nevis savā. Man tas ir jāpasaka."

foto: AP/Scanpix
Nogalināto bērnu māte Ambera Kaizera.

Tims Džounss ir apsūdzēts par savu bērnu nogalināšanu 2014.gadā. Tiesa ilgusi līdz pat šī gada jūnijam, kad vīrietis beidzot atzīts par vainīgu slepkavībās.

Zināms, ka Džounss ar Kaizeru bijis precējies 9 gadus, kuru laikā pasaulē nākuši 5 bērni. Kā stāsta Kaizera, laulība izjukusi, jo vīrietis esot kļuvis pārāk strikts reliģiskajos uzskatos. Viņš sācis pazemot sievu, apgalvojot, ka viņa ir "tikai apskates objekts, kam nav jārunā". Savukārt vīrieša advokāti apgalvo, ka Džounss salūzis brīdī, kad pieķēris sievu krāpjam viņu ar kaimiņos dzīvojošo pusaudzi.

foto: AP/Scanpix
Notiesātais Tims Džounss.

Pēc šķiršanās par bērnu rūpējies tieši Džounss, jo viņš pelnījis vairāk, strādājot par IT speciālistu. Sieviete ar bērniem tikusies vien nedēļas nogalēs.

Liktenīgajā dienā Džounss pieķēris vienu no bērniem, sešgadīgo Neitanu, spēlējoties ar elektrības rozeti. Tas vīrieti ļoti sadusmojis, un viņš dusmu uzplūdā bērnu nogalinājis. Vairākas stundas nezinot, ko darīt, viņš izlēmis nožņaugt arī pārējos - viengadīgo Elēnu, divgadīgo Gabrielu, septiņgadīgo Eliasu un astoņgadīgo Meru. Kā stāsta notiesātais, viņš to darījis tāpēc, lai "visi bērni debesīs nokļūtu vienlaikus".

Pēc tam Džounss iemetis bērnu līķus atkritumu maisos, kurus ielicis mašīnas bagāžniekā, un nobraukājis ar tiem apkārt 9 dienas, līdz atbrīvojies no mirstīgajām atliekām kādā nomaļā vietā Alabamā. Kā vēsta tiesas materiāli, likumsargi Džounsu aizturējuši sastrēgumstundā, kad piefiksējuši no automašīnas spēcīgu "līķu smaku". 

Džounsa advokāts uzsver, ka viņa klientam nedrīkst piemērot nāves sodu, ja viņš ir garīgi nepieskaitāms, sirgst ar nediagnosticētu šizofrēniju un garīgās veselības kaiti, kas skārusi arī apsūdzētā māti.

foto: AP/Scanpix
Notiesātais Tims Džounss.

Tēmas