foto: Ekrānuzņēmums
Traģisks ugunsgrēks privātā mācību centrā Indijā: gājuši bojā 20 jaunieši
Daži jaunieši izmisumā mēģinājuši izlēkt pa ēkas logiem.
Pasaulē
2019. gada 25. maijs, 14:36

Traģisks ugunsgrēks privātā mācību centrā Indijā: gājuši bojā 20 jaunieši

Jauns.lv / LETA

Indijas Gudžaratas štatā ugunsgrēkā privātā eksāmenu konsultāciju centrā, kas izveidots, pārkāpjot būvniecības noteikumus, gājuši bojā 20 jaunieši.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lielākā daļa jauniešu nosmakuši dūmos, vēl citi izmisumā mēģinājuši izlēkt pa ēkas logiem. Divu cietušo stāvoklis ir kritisks, pieciem ir nopietnas traumas, raksta avīze "Hindustan Times", atsaucoties uz slimnīcas mediķu sniegto informāciju.

Konsultāciju centrs Suratas pilsētā bija izveidots četrstāvu ēkā, kurai divi augšējie stāvi uzcelti nelikumīgi, turklāt starpsienās un griestos izmantots polistirols un citi ugunsnedroši materiāli. Ēkai nav bijis rezerves izeju; pārkāpti arī citi ugunsdrošības noteikumi. Ugunsgrēks sācies netālu no kāpnēm, tādēļ jaunieši nav varējuši pa tām izkļūt uz ielas.

foto: Ekrānuzņēmums
Daži jaunieši izmisumā mēģinājuši izlēkt pa ēkas logiem.

Sākotnējā informācija liek domāt, ka aizdegšanos izraisījis īssavienojums ventilācijas šahtā apakšējos stāvos un liesmas strauji izplatījušās uz augšējiem stāviem.

Policija apcietinājusi centra īpašnieku un meklē vēl divas personas, tai skaitā ēkas īpašnieku.

Gudžaratas štata premjerministrs Vidžajs Rupani devis rīkojumu izmeklēt notikušo, kā arī pārbaudīt slimnīcu un skolu drošību visā štatā un sniegt finansiālu palīdzību bojāgājušo jauniešu ģimenēm.

Tēmas