foto: Ekrānuzņēmums
Ja šādi labotu Deglava tiltu. Aplūko VIDEO, kā 43 stundu laikā demontē un uzbūvē jaunu tiltu
Viss tilta pārbūves process aizņēma 43 stundas.
Pasaulē
2019. gada 24. aprīlis, 12:46

Ja šādi labotu Deglava tiltu. Aplūko VIDEO, kā 43 stundu laikā demontē un uzbūvē jaunu tiltu

Jauns.lv

Brīdī, kad Rīgā sasāpējis jautājums par Deglava tiltu un tā slēgšanu, šis video no Ķīnas var kalpot par perfektu piemēru tam, kā nepilnās divās diennaktīs atrisināt problēmu. Ķīnas galvaspilsētā Pekinā 2015. gada 13. novembrī tika nojaukts vecais Saņjuaņas tilts, bet tā vietā uzbūvēja jaunu, to visu paveicot nieka 43 stundās.

Pirmo reizi vēsturē ķīniešu būvnieki izmēģināja jaunu kompleksu nomaiņas procesu, un tas viņiem izdevās lieliski, ietaupot mēnešiem ilgus remontus un apnicīgus satiksmes ierobežojumus.

foto: Ekrānuzņēmums
Viss tilta pārbūves process aizņēma 43 stundas.

Ziņo, ka vecais tilts tika nojaukts diennakts laikā. Jaunā tilta būvniecībai tika piegādāti 1300 tonnu materiālu un desmitiem tonnu konstrukciju.

Jaunais daudzjoslu automašīnas tilts tika uzbūvēts 19 stundu laikā.

Viss tilta pārbūves process aizņēma 43 stundas. Telekanāls CCTV parādījis ierakstu ar demontāžu un tilta modernizēšanas procesu.

Saņjuana tilts ir galvenais apvedceļš uz Pekinas 3. ziemeļaustrumu posmu. Šo ceļu masvedā izmanto arī pasažieri, kas dodas un atgriežas no lidostas.

Laikā, kad Rīgā grasās slēgt Deglava tiltu un tā ekspertīzi veiks līdz maija sākumam, šis video kalpo kā kadrs no fantastikas filmas.

Rīgā slēgs nesen remontēto Deglava tiltu

Kā ziņots, BVKB, veicot būvdarbu kontroli, konstatēja Deglava tilta nesošo konstrukciju bojājumus. 8.aprīlī BVKB būvinspektors izdeva atzinumu par būvdarbu apturēšanu visā objektā. "Kopš šī laika notikusi vēl papildu sarakste starp BVKB, EM, un Rīgas domi, lai rastu risinājumu, kas neapdraud iedzīvotāju drošību," informēja Urpena.

foto: LETA
Iekšlietu ministrs: "Ceturtdien Deglava tilts satiksmei tiks slēgts".

Kā skaidroja Rīgas domē, veicot satiksmes pārvada balstu remontdarbus, tika atklāti defekti, kuru novēršana netika paredzēta pārvada pārbūves būvprojektā. Objektā būvdarbi tika apturēti līdz esošo pārbūves risinājumu izmaiņu izstrādei.

Lai gūtu pārliecību, ka pārvads ir drošs ekspluatācijai, būvprojekta autors SIA "Inženierbūve" veica nepieciešamos mērījumus un aprēķinus, un tehniskās apsekošanas ziņojumā norādīja, ka nesošajām konstrukcijām nav vērojamas balstu nosvēršanās, nosēšanās vai citas deformācijas, kas liecinātu par būves vispārējās noturības pazemināšanos. Būvprojekta autors ir atzina, ka, ierobežojot transporta līdzekļu satiksmes slodzi līdz trīsdesmit tonnām, - objekts ir drošs ekspluatācijai.

A. Deglava ielas satiksmes pārvada remonts

gallery icon
13

Satiksmes departamenta speciālisti, sadarbojoties ar Būvniecības valsts kontroles biroja un Rīgas pilsētas būvvaldes atbildīgajiem speciālistiem, ir izstrādājuši būves ekspertīzes uzdevumu, uz kura pamata sertificēts, neatkarīgs eksperts veiks būves apsekošanu, nepieciešamos mērījumus un esošā būvprojekta risinājumu pārbaudi. Pēc eksperta atzinuma saņemšanas atbildīgās institūcijas pieņems lēmumu par tālāko rīcību, skaidro Rīgas domē.

Deglava satiksmes pārvada ekspertīze ilgs līdz maija sākumam. Tilta bojātie balsti tika konstatēti tikai pēc tam, kad tika demontētas zem pārvada esošās noliktavas. Iepriekš šie balsti nebija pieejami, jo kalpoja kā noliktavu starpsienas.

Drošības nolūkos no 10.aprīļa kravas transportlīdzekļiem, kas brauc pāri tiltam, ir noteikts masas ierobežojums - 30 tonnas.

Sabiedriskā transporta un privātā transporta kustība gan netiek ietekmēta.

Pārvada pārbūvi par 4,27 miljoniem eiro veic lietuviešu uzņēmums AS "Kauno tiltai" pēc SIA "Inženierbūve" izstrādātā būvprojekta.