foto: AFP/Scanpix
Aktīvistu organizācijas vēršas pie Merkeles ar lūgumu novērst imigrantu bojāeju Vidusjūrā
Šogad Vidusjūrā gājuši bojā jau 311 migranti
Pasaulē
2019. gada 3. aprīlis, 15:24

Aktīvistu organizācijas vēršas pie Merkeles ar lūgumu novērst imigrantu bojāeju Vidusjūrā

Jauns.lv / LETA

Vairāk nekā 250 organizācijas trešdien atklātā vēstulē Vācijas kanclerei Angelai Merkelei aicinājušas Vācijas valdību rīkoties, lai novērstu imigrantu noslīkšanu Vidusjūrā.

"Mēs esam šokēti par pašreizējo Eiropas politiku, kas arvien vairāk paļaujas uz sienu būvēšanu un atvairīšanu, un tādejādi viegli akceptē tūkstošiem [cilvēku] nāvi," teikts vēstulē.

To parakstījušas palīdzības organizācijas, kristiešu grupas, arodbiedrības un cilvēktiesību aizstāvju organizācijas, tostarp " Amnesty International", "Sea Watch" un "Ārsti bez robežām" ("Medecins sans frontieres", MSF).

foto: AFP/Scanpix
Šogad Vidusjūrā gājuši bojā jau 311 migranti

Saskaņā ar ANO datiem Vidusjūras šķērsošana migrantiem 2018.gadā kļuvusi vēl bīstamāka nekā līdz tam, un pērn vidēji dienā dzīvību zaudējuši seši cilvēki.

2018.gadā no Āfrikas, šķērsojot Vidusjūru, Eiropā nokļuva gandrīz 117 000 cilvēki, bet vismaz 2275 gāja bojā šajā bīstamajā ceļā.

Bēgļu glābšanas operācija Vidusjūrā

gallery icon
41

Starptautiskās migrācijas organizācijas (IOM) publiskotā informācija liecina, ka šogad Vidusjūrā gājuši bojā jau 311 migranti.

Vēstulē Merkelei organizācijas nodēvējušas par skandālu, ka pret migrantu glābējiem izturas kā pret noziedzniekiem. Organizācijas aicinājušais mainīt politiku un uzsvērušas, ka jūrā izglābtos migrantus nedrīkst sūtīt atpakaļ uz Lībiju, jo situācija cilvēktiesību jomā tur ir šausmīga.

Migrantu laivas katastrofa pie Lībijas krastiem Vidusjūrā 2018. gada 29. jūnijā

gallery icon
17