foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: Indonēzijā no plūdu sagrautas mājas drupām izglābts zīdainis
Karavīri ar 5 mēnešus veco zīdaini ceļā uz slimnīcu.
Pasaulē
2019. gada 18. marts, 11:03

VIDEO: Indonēzijā no plūdu sagrautas mājas drupām izglābts zīdainis

Jauns.lv

Dienu pēc postošiem plūdiem un zemes nogruvumiem Indonēzijā Papua un Sentani provincēs tika uzsākta upuru meklēšana. Karavīri Sentani provincē no mājas gruvešiem izvilka 5 mēnešus vecu zēnu un nekavējoties nogādāja slimnīcā, kur nodeva viņu mediķu aprūpē.

Glābšanas operācijā piedalījās vairāki karavīri, kuriem palīdzēja arī vietējie iedzīvotāji. Zīdainis pārklāts ar dubļiem atradās zem mājas pamatiem. Lai tiktu viņam klāt, karavīri ar rokas zāģi rūpīgi pārzāģēja koka dēļus. Pēc tam glābēji zīdaini nekavējoties ar automašīnu nogādāja uz tuvējo slimnīcu, kur nodeva viņu mediķu aprūpē.

Spēcīgu lietusgāžu izraisītos plūdos un dubļu lavīnās Indonēzijas  Papua provinces kalnu ciematos bojāgājušo cilvēku skaits pieaudzis līdz 77. 43 cilvēki pazuduši bez vēsts.

foto: Ekrānuzņēmums
Karavīri ar 5 mēnešus veco zīdaini ceļā uz slimnīcu.

Slimnīcās ar dažādiem savainojumiem, tostarp lūzumiem un galvas traumām, nogādāti 74 cilvēki, ko glābējiem izdevies atrast zem dubļu masas un māju gruvešiem.

Plūdos un zemes nogruvumos bojāti ceļi un tilti, traucēta elektroenerģijas piegāde, un tas nopietni apgrūtina glābšanas darbus. Līdz visiem cietušajiem rajoniem glābējiem vēl nav izdevies nokļūt, tādēļ amatpersonas prognozē, ka upuru un ievainoto skaits var izrādīties lielāks.

Glābšanas dienestu darbinieki, policisti un karavīri evakuējuši uz drošākām vietām vairāk nekā 4000 cilvēkus.

Katastrofas novēršanas iestādes brīdinājušas vietējās pašvaldības par straujiem plūdu riskiem, ko rada mežu izciršana no pilsētu apkārtnē esošajiem kalniem.

Papua provincē uz divām nedēļām izsludināts ārkārtējais stāvoklis, kas ļaus tai saņemt palīdzību no Indonēzijas centrālās valdības.