foto: Facebook (The Siberian Times)
VIDEO: kāpjot lidmašīnā, pasažieriem Krievijā zem kājām sabrūk kāpnes
Ekrānuzņēmums no video.
Pasaulē
2019. gada 12. februāris, 11:05

VIDEO: kāpjot lidmašīnā, pasažieriem Krievijā zem kājām sabrūk kāpnes

Jauns.lv

Smagas traumas pēc kāpņu sabrukšanas kādā Sibīrijas lidostā Krievijā piedzīvojuši vairāki "Ural Airlanes" pasažieri. Seši cilvēki krituši no vairāk kā trīs metru augstuma, smagi atsitoties pret asfaltu, ziņo ārvalstu mediji.

Lidmašīna no Barnaulas starptautiskās lidostas gatavojās reisam uz Maskavu. Negadījumu fiksējusi lidostā esošajā novērošanas kamera. Pagaidām nav zināms, kāpēc kāpnes sabrukušas.

Trīs no sešiem cietušajiem aizvesti uz slimnīcu, ziņo lidostas pārstāvji. Viens cilvēks lauzis kāju, savukārt vēl kāds kritienā traumējis muguru. Kāda jauna sieviete pēc kritiena sveikā cauri tikusi tikai ar izbīli.

"Viņi visi krita reizē, tas izskatījās kā videospēlē," stāsta aculiecinieks. "Es tieši grasījos kāpt uz trepēm, kad tās sabruka." Ārā tai brīdī bijis aptuveni 15 grādu liels sals. Lidojums notikušā sakarā aizkavējies par vairākām stundām.

Aviokompānija "Ural Airlanes" uzsver, ka nekādas kompensācijas pasažieriem neizmaksās, jo atbildību par lidostas inventāru uzņemas Barnaulas lidosta. Lidostas pārstāvis pēc notikušā skaidrojis, ka kāpnēm bijis kāds "slēptais defekts", kuru pamanīt nav bijis iespējams.

Tēmas