foto: Ekrānuzņēmums
Izraēla izmēģinājusi aizsardzības sistēmu pret tālā darbības rādiusa raķetēm
Netanjahu brīdina Irānu par sekām, ja tā draudēs Izraēlai.
Pasaulē
2019. gada 22. janvāris, 13:11

Izraēla izmēģinājusi aizsardzības sistēmu pret tālā darbības rādiusa raķetēm

Jauns.lv / LETA

Saglabājoties spriedzei Izraēlas un Irānas attiecībās, Izraēlas Aizsardzības ministrija otrdien veikusi sekmīgu pretraķešu aizsardzības sistēmas "Arrow-3" izmēģinājumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izmēģinājums veikts Izraēlas vidienē sadarbībā ar ASV Pretraķešu aizsardzības pārvaldi, un to vadījis valsts uzņēmums "Israel Aerospace Industries" un Izraēlas Gaisa spēki.

"Arrow-3" izstrādāta, lai ārpus atmosfēras pārtvertu ballistiskās raķetes.

"Eksperimenta panākumi ir svarīgs pagrieziena punkts Izraēlas operacionālajās spējās aizsargāt sevi pret pašreizējiem un nākotnes draudiem šajā reģionā," teikts Izraēlas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

foto: Ekrānuzņēmums
Netanjahu brīdina Irānu par sekām, ja tā draudēs Izraēlai.

"Arrow-3" ir daļa no daudzlīmeņu sistēmas, kas izstrādāta, lai aizsargātu Izraēlu pret tuvā, vidējā un tālā darbības rādiusa raķetēm. Šajā aizsardzības sistēmā ietilpst arī sistēmas "Dzelzs kupols", "Magic Wand" un "Arrow-2".

"Arrow" ir plašākas darbības pārtveršanas raķete, kas spētu atvairīt, piemēram, Irānas uzbrukumu.

Otrdien notikušais ir iepriekš plānots izmēģinājums, bet tas noticis tikai dienu pēc tam, kad Izraēla bija paziņojusi, ka tā veikusi uzbrukumus Irānas bruņotajiem spēkiem Sīrijā.

Izraēla skaidro, ka tā bijusi atbilde uz Irānas raķešu uzbrukumu Izraēlas kontrolētajās Golānas augstienēs, ko pārtvērusi sistēma "Dzelzs kupols".