foto: AP/Scanpix
Apmaiņā pret finansējumu mūrim, Tramps piedāvā kompromisu imigrācijas politikā
Cenšoties atrisināt ieilgušo federālās valdības darba daļējo apturēšanu, ASV prezidents Donalds Tramps sestdien ierosinājis trīs gadus nodrošināt aizsardzību pret deportēšanu imigrantiem.
Pasaulē
2019. gada 20. janvāris, 10:20

Apmaiņā pret finansējumu mūrim, Tramps piedāvā kompromisu imigrācijas politikā

Jauns.lv / LETA

Cenšoties atrisināt ieilgušo federālās valdības darba daļējo apturēšanu, ASV prezidents Donalds Tramps sestdien ierosinājis trīs gadus nodrošināt aizsardzību pret deportēšanu imigrantiem, kas ASV nelegāli ievesti bērnībā, un citiem migrantiem, kuri pametuši savas valstis kara vai dabas katastrofu dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apmaiņā pret to Tramps vēlas 5,7 miljardu ASV dolāru lielu finansējumu barjeras būvniecībai uz ASV robežas ar Meksiku.

Valdības darbs ir daļēji apturēts kopš 22.decembra pēc tam, kad Tramps noraidīja federālā budžeta projektu, jo tajā nebija ietverts finansējums mūrim, ko viņš grib uzcelt gar Meksikas robežu. Valdības darba apturēšana skar apmēram 800 000 federālās valdības darbinieku, kuri tās dēļ nesaņem atalgojumu.

Imigrantu karavāna no Meksikas, kas liek sašust Trampam

gallery icon
33

Uzrunā televīzijā Tramps uzsvēra, ka savā priekšvēlēšanu kampaņā solījis novērst migrācijas krīzi un gatavojas to izdarīt vienā vai citā veidā.

Prezidents sacīja, ka viņa ierosinājuma mērķis ir izkļūt no strupceļa un "parādīt Kongresam ceļu uz priekšu, lai izbeigtu federālās valdības darba daļējo apturēšanu un krīzi uz dienvidu robežas".

Baltā nama paziņojumā teikts, ka Trampa ierosinājums attiektos uz 700 000 "sapņotāju", kā tiek dēvēti imigranti, kas ASV nelegāli ievesti bērnībā.

Žogs, kas šķir 2 pasaules: kā jau tagad izskatās ASV - Meksikas robeža

Trampa administrācija kārtējo reizi ir ignorējusi likumus, kas tai nepatīk, lai atdzīvinātu kampaņas runu tēmu par mūra būvēšanu uz ASV ...

gallery icon
35

Tramps arī piedāvājis trīs gadu aizsardzību no deportēšanas aptuveni 300 000 cilvēku no Salvadoras, Hondurasas un Taiti, kuriem pašreiz ir ierobežota laika uzturēšanās atļaujas ASV.

Tramps arī pieprasījis finansējumu tiesībsargājošo iestāžu darbinieku skaita palielināšanai uz robežas, kā arī jaunu tiesnešu nozīmēšanai darbā ar imigrācijas lietām un naudu tehnoloģiju iegādei narkotiku kontrabandas novēršanai. Prezidents arī lūdzis papildu finansējumu humānajai palīdzībai uz robežas.

Taču Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi no Demokrātu partijas jau noraidījusi Trampa ierosinājumus. Viņa sacīja, ka prezidenta plāns sastāv no iniciatīvām, kas jau iepriekš noraidītas kā nepieņemamas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās