foto: Ekrānuzņēmums
Ziemeļkorejas sūtnis dodas uz ASV tikties ar Trampu
Ziemeļkorejas sūtnis ierodas Pekinā.
Pasaulē
2019. gada 17. janvāris, 09:08

Ziemeļkorejas sūtnis dodas uz ASV tikties ar Trampu

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien uz ASV dosies Ziemeļkorejas sūtnis, kuram paredzēta tikšanās ar prezidentu Donaldu Trampu un valsts sekretāru Maiku Pompeo, vēsta Dienvidkorejas mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Domājams, ka Strādnieku partijas centrālkomitejas priekšsēdētāja vietnieks Kims Jončols ved Trampam adresētu Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna vēstuli, vēsta ziņu aģentūra "Yonhap".

Vašingtonā un Dienvidkorejā tiek pieļauts, ka pēc abu pušu tikšanās piektdien tiks paziņots par nākamās Kima un Trampa tikšanās datumu, vēsta "Yonhap". Kā iespējamās tikšanās vietas tiek minētas Vjetnama un Taizeme.

foto: Ekrānuzņēmums
Ziemeļkorejas sūtnis ierodas Pekinā.

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns samitā Singapūrā 12.jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā".

Taču kopš šī samita Vašingtonas un Phenjanas kodolsarunas ir iestigušas. ASV vēlas, lai Ziemeļkoreja veic detalizētu kodolobjektu un raķešu objektu uzskaitījumu, kas potenciālās vienošanās ietvaros tiktu inspicēti un demontēti, savukārt Ziemeļkoreja uzstāj, ka vispirms ir jāatceļ sankcijas.

Decembrī Tramps izteicās, ka varētu tikties ar Kimu 2019.gada sākumā, bet precīzs datums nav noteikts.