Porošenko: "Donbasā sapulcējušies 8000 Krievijas karavīri un komandieri"
Porošenko: "Mēs Donbasā redzam 8000 Krievijas karavīru un Krievijas komandierus. Tieši uz robežas ir izvietotas jaunas Krievijas karaspēka daļas, pastāvīgi notiek mācības."
Pasaulē
2016. gada 3. februāris, 13:29

Porošenko: "Donbasā sapulcējušies 8000 Krievijas karavīri un komandieri"

Jauns.lv

Ukrainai atklāta militāra konflikta draudi ar Krieviju pašlaik ir lielāki nekā pagājušajā gadā, trešdien publicētajā intervijā Vācijas laikrakstam "Bild" atzinis Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Atklāta kara draudi pašlaik ir lielāki nekā pērnajā gadā. Krievija nav izpildījusi nevienu Minskas vienošanās punktu. Gluži pretēji, mēs Donbasā redzam 8000 Krievijas karavīru un Krievijas komandierus. Tieši uz robežas ir izvietotas jaunas Krievijas karaspēka daļas, pastāvīgi notiek mācības, norādījis Porošenko.

"Krievija iegulda ievērojamus līdzekļus kara sagatavošanā, un mēs par to nesaņemam nekādus paskaidrojumus," piebildis Ukrainas prezidents.

Vienlaikus viņš atzinīgi novērtējis pirmdien Berlīnē notikušo sarunu ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Šajās sarunās abas puses apliecināja kopīgu vīziju par Minskas vienošanos īstenošanu un sankciju pagarināšanu pret Krieviju.

LETA/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA