Pasaulē
2019. gada 12. janvāris, 10:06

Sīrijas pretgaisa aizsardzība atbild uz Izraēlas uzbrukumu pie Damaskas

Jauns.lv / LETA

Sīrijas pretgaisa aizsardzības vienības piektdienas vakarā atbildēja uz Izraēlas kara aviācijas uzbrukumu pie Damaskas, ziņoja Sīrijas valsts mediji.

Izraēlas kara lidmašīnu raidīti šāviņi trāpīja noliktavā pie Damaskas Starptautiskās lidostas, nodarot postījumus, bet nevienu neievainojot, sacīja Sīrijas armijas amatpersona.

Izraēlas kara lidmašīnas, lidojot no dienvidu puses, apmēram 45 minūtes pirms pusnakts raidīja vairākus šāviņus uz rajoniem pie Damaskas. Sīrijas pretgaisa aizsardzība notrieca lielāko daļu šo šāviņu.

Kur bērniem jāspēlējas dubļos: ieskats sīriešu dzīves apstākļos bēgļu ciematos

Miljoniem kara skartās Sīrijas iedzīvotāju iedzīvotāji ir bijuši spiesti pamest mājas un doties bēgļu gaitās.

gallery icon
87

Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" telekanāls "Al-Manar" ziņoja, ka šis Izraēlas uzbrukums bijis plašāks nekā parasti un ticis vērsts pret rajoniem no Damaskas austrumu piepilsētas Dmeiras līdz dienvidu piepilsētai Kisvai un tālāk uz rietumiem līdz Dimasas ciemam pie Libānas robežas.

Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" ("Sīrijas Cilvēktiesību observatorija", SOHR) ziņoja, ka daži gaisa triecieni bija vērsti pret rajonu pie lidostas, bet citi – uz Kisvas rajonu, kur atrodas Sīrijas sabiedroto Irānas un "Hezbollah" spēku pozīcijas un ieroču noliktavas.

Izraēla, kas reti komentē šādus uzbrukumus, vēl nav ziņojusi par to.

Izraēlas kara lidmašīnas iepriekšējo reizi bija veikušas uzbrukumu Sīrijā Ziemassvētkos. Toreiz Izraēlas lidmašīnas, lidojot virs Libānas, raidīja šāviņus uz rajoniem pie Damaskas, trāpot ieroču noliktavai un ievainojot trīs karavīrus.

Piektdienas pēcpusdienā bija dzirdama Izraēlas dronu un kara lidmašīnu lidošana virs Libānas.

Izraēla ir veikusi vairākus gaisa triecienus Sīrijā, vēršoties galvenokārt pret Irānas spēkiem un šiītu grupējumu "Hezbollah", kas cīnās Sīrijas valdības pusē.

Krievija oktobrī paziņoja, ka ir piegādājusi Sīrijai pretgaisa aizsardzības sistēmu S-300. Tas notika pēc tam, kad Sīrijas spēki 17.septembrī, reaģējot uz Izraēlas gaida triecienu, notrieca Krievijas izlūkošanas lidmašīnu.