foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: Venēcijā pabijušos šie skati pārsteigs - pilsētas centrā ūdens līdz pat viduklim
Tik augsts ūdens līmenis Venēcijā nebija reģistrēts desmit gadus.
2018. gada 29. oktobris, 20:40

FOTO: Venēcijā pabijušos šie skati pārsteigs - pilsētas centrā ūdens līdz pat viduklim

Jauns.lv / LETA

Plašo plūdu dēļ, kas piemeklējuši Venēciju, no tūristu iecienītā Svētā Marka laukuma evakuēti cilvēki, vienlaikus daudzviet Itālijā skarbo laikapstākļu dēļ izsludināta trauksme.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pamatīgi applūdusi Venēcija - tūristu iecienītajā Sv.Marka laukumā ūdens līdz pat viduklim

gallery icon
32

Venēcijā maksimālais paisuma līmenis bija 156 centimetri, un tas tika pieredzēts plkst.14.40 pēc vietējā laika. Tik augsts ūdens līmenis Venēcijā nebija reģistrēts desmit gadus. Kā apliecināja vietējās varasiestādes, 70% Venēcijas vēsturiskā centra atradušies zem ūdens. "Īstenojot piesardzības pasākumus, mēs nolēmām no [Svētā Marka] laukuma evakuēt cilvēkus," tviterī apliecināja Venēcijas mērs Luidži Brunjaro.

Lielā paisuma dēļ Venēcijas teritorijā atcelta prāmju satiksme, tviterī pavēstīja vietējais transporta uzņēmums ACTV. Atbilstoši prognozēm gaidāms vēl lielāks paisums, kas pie Lielā kanāla dienvidu ieejas sasniegs 160 centimetru atzīmi virs atskaites nulles līmeņa. Ja prognozes piepildīsies, tas būs lielākais paisums kopš 1979.gada.

Mūsdienās vislielākie plūdi Venēcijā tika pieredzēti 1966.gada novembrī, kad paisums sasniedza 194 centimetru atzīmi. Spēcīgas lietusgāzes un stipri vēji šobrīd piemeklējuši daudzus Itālijas reģionus, un civilās aizsardzības jomas darbinieki daudzviet ir trauksmes gatavībā.

Froziones reģionā, uz dienvidiem no Romas, divi cilvēki gājuši bojā, kad viņu auto uzgāzies koks, bet Kalabriijā, valsts dienvidos, viens cilvēks pazudis bez vēsts. Pazudušais esot kuģa kapteinis, kura kuģis ietriecies molā, vētras laikā mēģinot iekļūt Katandzaro ostā, vēsta ziņu aģentūra ANSA.

Svētdien un pirmdien uz laiku slēgta auto un dzelzceļa satiksme līdzās Brennera pārejai, kas savieno Austriju un Itāliju. Applūdusi daļa autoceļa Milāna-Boloņa. Īstenojot piesardzības pasākumus, vairākos reģionos, arī Veneto un Ligūrijā, kā arī Abruco un Romā, slēgtas skolas.