foto: AFP/Scanpix
Piketos pret pensiju sistēmu Krievijā iet karsti: policisti sit un "savāc" cilvēkus
Krievijā reģionālo vēlēšanu dienā notiek protesti pret pensiju sistēmas reformu.
2018. gada 9. septembris, 18:11

Piketos pret pensiju sistēmu Krievijā iet karsti: policisti sit un "savāc" cilvēkus

Jauns.lv / LETA

Atsaucoties opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija aicinājumam, Krievijā reģionālo vēlēšanu dienā notiek protesti pret pensiju sistēmas reformu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija protestu laikā aizturējusi aptuveni 150 cilvēkus, ziņo nevalstiskā organizācija "OVD-Info".

Sociālajos medijos publiskotās fotogrāfijas liecina, ka lielāko daļu protestu apmeklējuši simts vai vairāk cilvēku, bet citās demonstrācijās dalībnieku skaits pārsniedzis tūkstoti.

foto: AFP/Scanpix
Krievijā reģionālo vēlēšanu dienā notiek protesti pret pensiju sistēmas reformu.

Maskavā Puškina laukumā uz demonstrāciju bija sapulcējušies vismaz 2000 cilvēku, ziņo aģentūras AFP korespondents. Ziņu aģentūra AP vēsta, ka demonstrācijā izskanējuši saukļi "Putin, kad tu dosies pensijā?" un "Krieviju bez Putina".

"Nost ar caru!" - Krievijā tauta iziet ielās protestos pret pensiju sistēmas reformu

gallery icon
36

Pēc tam protestētāji devušies Kremļa virzienā, skandējot "Nost ar caru!", ejot garām parlamenta augšpalātas ēkai.

Krievijā šodien notiek reģionālās vēlēšanas, tostarp Maskavas mēra vēlēšanas, kurās droša uzvara tiek prognozēta līdzšinējam mēram Sergejam Sobjaņinam.

"Viņi tērē naudu ieročiem Sīrijā, Ukrainā, prezidenta draugiem, bet neko nedod pensionāriem," AFP sacīja kāda maskaviete. Cita protestētāja AFP korespondentam norādīja, ka pensiju sistēma ir "pēdējais salmiņš" viņu pacietībā.

Krievijā plānots pensionēšanās vecumu sievietēm pakāpeniski paaugstināt līdz 60 gadiem, bet vīriešiem - līdz 65 gadiem. Pašlaik Krievijā sievietes var pensionēties 55 gadu vecumā, bet vīrieši 60 gadu vecumā.

Pasaules Bankas dati liecina, ka Krievijā vidējais paredzamais dzīves ilgums vīriešiem ir 66 gadi un sievietēm 77 gadi, bet 43% vīriešu var arī nenodzīvot līdz 65 gadu vecumam.

Sanktpēterburgā pret pensiju sistēmas reformu protestēja aptuveni 1000 cilvēku.

"OVD-Info" ziņo, ka protestos Sanktpēterburgā policija aizturējusi piecus cilvēkus, Maskavā aizturēti divi cilvēki un Sibīrijas pilsētā Omskā aizturētas 44 personas. Vairāki desmiti cilvēki aizturēti demonstrācijās citviet.

Protesti notikuši arī Kaļiņingradā un Južnosahaļinskā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās