foto: PA Wire/PA Images
Celtniekam Anglijā nesamaksāja. Viņš atgriezās...
Nesaņēmis solīto samaksu, celtnieks atgriezās ar ekskavatoriem – graut, nevis būvēt.
2018. gada 26. augusts, 07:25

Celtniekam Anglijā nesamaksāja. Viņš atgriezās...

Kas Jauns Avīze

Anglijā kāda būvfirma palikusi parādā apakšuzņēmējam un dārgi samaksājusi par vilcināšanos – naudu nesagaidījis, celtnieks ieradās ar ekskavatoriem un sagrāva piecas mājas kopumā četru miljonu mārciņu (4,45 miljoni eiro) vērtībā.

Gruvešos pārvērstās jaunbūves atrodas Bantingfordā Hārtfordšīras grāfistē un bija gatavas uzņemt iemītniekus, kuriem vajadzēja ievākties nedēļas laikā. Trīsdesmit gadu vecais Daniels Nigu apgalvo, ka uzņēmums “McCarthy & Stone” nav samaksājis viņam solīto naudu. Firma aprēķina zaudējumus un gatavojas mājas atjaunot.

Aculiecinieki stāsta, ka Nigu demolēšanas laikā smējies un laiku pa laikam apstājies, lai paveikto nobildētu ar telefonu. Vietējie iedzīvotāji mēģinājuši viņu apturēt, domājot, ka vīrietis ir jucis, bet celtnieks paskaidrojis, ka nojauc mājas, par kurām nav samaksāts. Viņš ir rumānis, un “McCarthy & Stone” informē, ka Nigu bijis nodarbināts uzņēmumā “Fenton”, kas nolīgts kā apakšuzņēmējs.

Kad ieradās kaimiņu izsauktā policija, Nigu izturējās mierīgi un ļāva, lai viņu saslēdz rokudzelžos. Viņš ir apcietināts un apsūdzēts tīšā īpašuma iznīcināšanā, par ko draud cietumsods līdz desmit gadiem. 10. septembrī paredzēta pirmā tiesas sēde.

Tēmas