foto: AFP/Scanpix/LETA
FOTO: Trampu pāris ar Meju pāri dodas vakariņot pilī
Donalds Tramps ar kundzi Melāniju (no kreisās) dodas vakariņās ar Terēzu Meju un viņas vīru Filipu.
Pasaulē
2018. gada 12. jūlijs, 23:03

FOTO: Trampu pāris ar Meju pāri dodas vakariņot pilī

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdienas pēcpusdienā ieradies valsts vizītē Lielbritānijā, kur viņu oficiālās vakariņās Blenimas pilī sagaidījusi Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.

Trampu pāris ar Meju pāri dodas vakariņot pilī

ASV prezidents Donalds Tramps ar pirmo lēdiju Melāniju ceturtdienas pēcpusdienā ieradies valsts vizītē Lielbritānijā, kur viņu oficiālās vakariņās Blenimas pilī ...

gallery icon
58

Trampu un ASV pirmo lēdiju Melāniju Trampu lidostā sagaidīja Lielbritānijas tirdzniecības ministrs Laiems Fokss un citas britu amatpersonas, kā arī ASV vēstnieks Vudijs Džonsons. Pēc tam prezidents ar kundzi devās uz Džonsona rezidenci Londonas centrā, kur viņi nakšņos.

Vēlāk vakarā prezidents ar sievu devās uz vakariņām Blenimas pilī, kas atrodas netālu no Oksfordas, kur viņu sagaidīja Terēza Meja ar vīru Filipu.

Gan pie vēstnieka rezidences, gan Blenimas pils sapulcējušies protestētāji, un pastiprināta policijas klātbūtne.

Tramps devās uz Londonu pēc NATO samita Briselē. Vēl pirms ierašanās Londonā prezidents kritizēja Lielbritānijas valdības apstiprināto nostāju izstāšanās sarunās ar Eiropas Savienību (ES), kas paredz izveidot brīvās tirdzniecības zonu ar ES, norādot, ka nez vai tas bijis padomā britiem, kuri referendumā balsoja par izstāšanos no bloka.

Plānots, ka piektdien Tramps kopā ar Meju apmeklēs vienu no Aizsardzības ministrijas objektiem, bet pēc tam dosies uz premjerministres ārpilsētas rezidenci, kas atrodas netālu no Londonas un kur paredzētas abu divpusējās sarunas.

Pēc tam Tramps dosies uz Vindzoras pili, lai tiktos ar karalieni Elizabeti II.

Savukārt piektdienas vakarā Tramps dosies uz Skotiju, kur viņš savā golfa kūrortā iecerējis aizvadīt arī sestdienu. Šī vizītes daļa ir privāta.

Vairākas organizācijas laikā no ceturtdienas līdz sestdienai Londonā, Glāzgovā un Edinburgā ieplānojušas dažādas protesta akcijas, kurās varētu piedalīties vairāki desmiti tūkstoši cilvēku.